‘DWDD en Jinek met beste aflevering van seizoen’

Geplaatst op wo 18 feb 2015 om 15:48

De Wereld Draait Door en Jinek hebben dinsdag allebei hun beste aflevering van het seizoen neergezet. Dat vindt tv-recensent Hans Beerekamp, schrijft hij vandaag in het NRC Handelsblad. Beerekamp heeft met veel interesse gekeken naar beide praatprogramma’s op NPO 1, ’s lands meest bekeken zender. “Toevallig had zowel Jinek (KRO-NCRV, 523.000 kijkers) als De Wereld Draait Door (VARA, 1,6 miljoen) gisteren de beste aflevering van het seizoen, zonder enige zwakke plek.” 

Volgens Beerekamp hadden de redacties van beide programma’s goede gasten in huis. “Als je de familie Roelvink en Yolanthe en al het andere gefladder van BN’ers een beetje weet te negeren, dan kun je toch een heel aardige en goed bekeken actuele talkshow maken, die hoge en lage cultuur best mag vermengen.

Volgens Beerekamp was de oorzaak bij DWDD ‘niet helemaal toevallig’, omdat alle onderwerpen waren uitgekozen door gasthoofdredacteur Pieter Steinz, die lijdt aan ALS.

Net als in 2011 bij de speciale uitzending voor Willem Duys werd de emotie door DWDD vorstelijk geschuwd. En dan krijg je televisie die over inhoud gaat, die stimuleert en prikkelt en verrast, in plaats van klef op de onderbuik te mikken. Het kan nog steeds.
18 Reacties op “‘DWDD en Jinek met beste aflevering van seizoen’”


 1. henri

  Vooral mbt DWDD: volledig mee eens!!

 2. akveor

  Jinek was, zoals zo vaak, weer erg leuk. Zij wordt echt onderschat en krijgt bijlange na niet de waardering die ze verdiend. Ik kijk elke dag naar DWDD maar ik wordt er niet echt meer warm of koud van. En in dat rijtje paste ook de uitzending van gisteren. Da’s mijn mening en die is eigenlijk net zo (on)interessant als die van Hans Beerekamp

 3. Patrick Hunt

  Eva Jinek is een droomvrouw. Knap, intelligent, heeft verstand van zaken. Iedereen die het daarmee oneens is heeft een brilletje en een flink aantal punten extra IQ nodig.

 4. Harry

  Mooi. Hansje Beerenkamp heeft zijn plekje aan tafel bij DWDD voor de komende maanden weer veilig gesteld.

 5. Hans

  Ik vind Jikek erg groeien. Kijk er graag naar (en vaker)!

 6. Tjerk

  @Hans,
  Ik heb ook breedbeeld.
  Nog even en ze past niet meer in haar stoeltje en moet ook plaats nemen op de bank!

 7. Sean

  Komt die Hans Beerekamp niet regelmatig langs bij DWDD?

 8. John

  @Tjerk Hahahaha ;)

 9. Bart

  @Hans Ik vind Jinek ook groeien. In haar arrogantie dan. Man man man wat heeft dat mens een kapsones en een zelfoverschatting zeg.Ze heeft inmiddels bewezen een talkshow niet te kunnen dragen. Zenuwachtig, vraagt weinig door, een koude uitstraling, iemand die haar uiterlijk belangrijker vindt dan haar gasten.

 10. Ronnie Tober

  Ik zie hier niets groeien. Nog steeds kouder dan mijn koelkast. Alleen losers zijn tv resencent. Volgende week gelukkig weer Pau.

 11. johan d

  ronnie tober, over losers gesproken

 12. Freek Vonk

  Bij mij groeit er ook altijd wat als ik Eva zie.

 13. Ronnie Tober

  Johan D, over losers gesproken.

 14. Monique

  Jinek mist de gun factor. En ze is nog niet toe aan een echte talkshow. Te onervaren en niet open in gesprek. Matthijs heeft dat allemaal wel.

 15. pannenkoek

  Spook Jinek.

 16. hans weet alles

  Hans Beerekamp is positief: Jinek bereikt historisch dieptepunt met 430.000 kijkers. Laagste ooit in geschiedenis op die plek.

 17. Mik

  Vara moet Jinek van de buis halen, denk ik. Is geen goede vervanger.

 18. peter

  MIK : Er staat groot boven KRO-NCRV en die moeten nog veel leren ,dus geen Vara.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.