Andries Knevel begrijpt niets van woede om EO-homo

Geplaatst op wo 18 feb 2015 om 17:11

Foto: SBSAndries Knevel begrijpt niets van de boosheid om het EO-artikel over Thony (19), die denkt dat hij door god gered is uit de gayscene. Dat heeft hij gezegd op Radio 1. Velen vinden het merkwaardig dat de EO een podium biedt aan iemand die zegt dat god hem heeft toegesproken in een gaytent. De omroep zelf schreef dat hij zich in ‘de meest ordinaire gayclubs’ bewoog. “Er is een verhaal over een homo die zegt dat hij de gayscene wil verlaten. Dat is het. Meer is het niet“, reageert Knevel.

Het interview met Thony, die later op het matje werd geroepen door Eva Jinek, is gepubliceerd op EO’s jongerensite BEAM. “Op die BEAM-site staan een heleboel verhalen van homo’s, ook van christelijke homo’s die getrouwd zijn of een kind hebben“, zegt Knevel.

Men moet het volgens hem zien in de context. “Het hele pallet aan meningen, visies en overtuigingen komt daar voor. En dus ook het verhaal van deze homo. Ik val daar niet van achterover.”

Gisteren kwam in het nieuws dat de EO zijn excuses aanbood voor het verhaal, maar dat is volgens Knevel niet helemaal zo. “De EO heeft geen excuses aangeboden voor het verhaal van Thony. Waarom zouden we? Het is gewoon een verhaal. Dat heb ik wel even geverifieerd.

De EO heeft wel gezegd: ‘We hebben geconstateerd dat dit verhaal veel ophef heeft veroorzaakt en mensen gekwetst heeft. Dáárvoor bieden we onze excuses aan.’ Ik vind ook dat het niet royaler had gemoeten, omdat dit het verhaal is van deze meneer. Wij zijn de boodschapper, hebben deze jongen kennelijk opgespoord en hij heeft zijn verhaal verteld.

Dat het artikel suggereert dat god een actieve gaylifestyle afkeurt, negeert Knevel. “Deze jongen heeft gezegd dat het door iets religieus kwam. Het kan ook door iets a-religieus komen of door iets anders.

Het is vooral een mediarel, vindt hij. “Dit type verhalen is altijd iets waar media zich op storten en niet op het verhaal van twee christelijke homo’s met een relatie die op de BEAM-site staan. Kennelijk is dat geen voer voor de media.

Ik zie het probleem niet.

Zie ook: eerder artikelen over EO-Thony.
12 Reacties op “Andries Knevel begrijpt niets van woede om EO-homo”


 1. Calvin

  Ik begrijp niet waarom Andries Knevel zijn mening moet geven.

 2. RaarMaarWaar

  Andries Knevel… Is er iemand in heel NL die deze man nog serieus neemt? Na zijn vraag aan de nabestaande van de MH17, ben ik al mijn sypathie voor deze man VOLKOMEN kwijt!

  Het zal je vader/man maar wezen.. Brrr

 3. Jantje

  Andries Knevel heft helemaal gelijk. Maar de EO had überhaupt niet moeten reageren en al helemaal geen excuses aan moeten bieden. De media hebben de ophef gecreëerd op basis van halve waarheden. (die jongen is niet ‘genezen’ van zijn geaardheid en heeft dat ook nooit beweerd) Hij heeft de gay scene afgezworen en dat is een keuze die hij mag maken. Wat is daar mis mee?

  Als in de EO was had ik er nog een schepje bovenop gedaan. Al is het maar om iedereen op de ‘kast’ te jagen.

  Blijkbaar wordt er een gevoelige snaar geraakt. De gay scene werkt nu eenmaal zo. Voor homo’s uit de scene is dit een ‘Inconvenient Truth’ en hun hetero vriendinnetje blijven geloven dat hun vriendje zoiets niet doet. Maar in hun hart weten dat het wel zo is, vandaar de hysterische reacties.

  Overigens zijn er vele homo’s die een normaal leven leiden. Maar het gaat hier expliciet over de scene.

 4. Ida Urk

  Andries Knevel moet gewoon zijn bek houde!

 5. Dana

  Ida, hou zelf je bek, achterlijke muts

 6. Oscar

  Waar zit Knevel met zn hoofd? In Rusland?

 7. Onanymous

  Echte tolerantie betekent ook dat een homo zich ook zou mogen ‘bekeren’ tot de heteroseksualiteit. Of dat mogelijk is weet ik niet, maar daar gaat het niet om. Het is zijn keuze. Die zou je dan ook moeten respecteren. In die zin heeft Knevel wel een punt (en ik ben geen fan van die man).

 8. Anoniem

  Als je homo zijn een ziekte noemt ben je ziek in je hoofd.

  Hardnekkige reli gasten zijn iig ziek in hun hoofd

 9. Pia

  @Jantje… wat is dan een ‘normaal’ leven. Is daar een handleiding voor? Vertel het me, want zo stom van mij… ik dacht altijd dat je zelf bepaalt wat normaal is. En dat het zolang je anderen niet schaadt helemaal prima is. Heel dom misschien…

 10. T.E.D.

  Om uit de gayscene te blijven? Heb je daar god voor nodig? Niemand dwingt iemand daar naar toe te gaan, het is en blijft je eigen keuze! Niks niet god!

 11. T.E.D.

  @ Onanymous

  Deels ben ik dit met je eens, dat tolerantie ook in houd dat je accepteert als iemand hetero wil zijn.

  Maar echte ‘succes verhalen’ zijn er nog niet bekent, daarnaast heb je wel ns gezien hoe het er in die kampen aan toe gaat? Een duivels
  uitdrijving is er niks bij.

  Ik ben zelf homo. Ik weet wat het is om er achter te komen dat jou gevoel niet in het standaard plaatje past. Je word als kind toch op gevoed met het idee van huisje, boompje, beestje. Dit stereo type denken begint al bij de geboorte, jongens krijgen blauwe muisjes, meisjes roze muisjes.

  Geloof me maar niemand, echt niemand, doorgaat voor zijn plezier het proces om in acceptatie te komen met je eigen (afwijkende) geaardheid. Niemand wil anders zijn, als je de keuze zou krijgen dan kies je de makkelijke weg.

  Dus als je dan eerst voor jezelf geaccepteerd hebt dat je die gevoelens hebt en je komt ‘Out’ en je familie stouwt je dan in zo’n kamp? Dan wil dat nog niet zeggen dat je bekeerd bent als je er uit komt, je zegt alles om daar weg te kunnen op zo’n moment.

  Daarnaast is het de fout van de samenleving dat iemand die deze gevoelens heeft zich hier zo voor schaamt dat hij/zij er alles aan doet om dit te verbergen of om hier van te willen genezen. De samenleving drukt je immers in hokjes en dwingt een bepaalde verwachting bij je af.

  Tegenwoordig is het meer en meer geaccepteerd jezelf te zijn, maar we zijn er nog lang niet!

  Dus eigenlijk, is er over na denk, nee ik ben het niet met je eens. Wanneer iemand gewoon hetero is, vind ik dat prima. Maar wanneer iemand zegt homo te zijn zich onder sociale druk laat dwingen tot ‘bekering’ dan weiger ik dit te geloven.
  Het feit dat iemand in eerste instantie met deze gevoelens geworsteld heeft zegt mij genoeg… want niemand zou ooit voor de lol deze keuze maken.

  Ik ben een trotse homo en schaam me absoluut nergens voor… maar als ik had mogen kiezen toen ik in mn puber tijd zat dan had zeker voor de makkelijke weg gekozen!

 12. Imperfectum

  T.E.D. wat klets je verwijfd. Of ben je een pootje?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.