Brandpunt wil dé reportagerubriek worden

Het nieuwe Brandpunt heeft de ambitie om dé reportagerubriek van Nederland te worden. Dat vertelt Leo Fijen, hoofd journalistiek bij KRO-NCRV in Mikro Gids. Brandpunt (KRO) en Altijd Wat (NCRV) zijn opgegaan in één programma: Brandpunt (KRO/NCRV). “Brandpunt streeft ernaar om dé reportagerubriek van Nederland te worden. Een programma dat opvalt door goede achtergrondreportages en een grote afwisseling in de rubrieken, zowel inhoud als in vorm“, zegt hij.

Het nieuwe Brandpunt is geen nieuwsprogramma. “We gaan niet boven op het nieuws zitten, want dat doen Nieuwsuur, EenVandaag en het Journaal al. Onze opening gaat bijvoorbeeld niet over het nieuws van de dag. Wél over het nieuws van die week, met achtergronden erbij, zodat we richting geven.

Op de vraag wat de kijker terugziet van Altijd Wat, zegt hij: “De eigenzinnigheid. Het vermogen om onderwerpen aan te boren die anderen laten liggen.

Brandpunt is vanavond om 20.25 uur te zien op NPO 2.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen