Antoinette: ‘Praten over mijn geloof lokt reacties uit’

Foto: TROSAntoinette Hertsenberg heeft gemerkt dat ze zeer negatieve reacties krijgt als ze in interviews praat over haar geloof. Dat zegt de grootverdiener van AvroTros in een interview met de Volkskrant. Hertsenberg, bekend van Opgelicht en Radar, is zwaar religieus. “Als ik me, als bekend presentatrice met een goed leven, uitlaat over mijn geloof, stuit dat op wantrouwen. Op internet zijn de reacties soms heel negatief en expliciet. Onbekend maakt onbemind, denk ik dan“, aldus de tv-ster.

Desondanks vindt ze het geen probleem om over geloof te praten. “Maar het wordt er niet eenvoudiger op. Religie staat onder druk en mensen radicaliseren. In zo’n aanslag als die in Parijs, vorige maand, vinden degenen met een seculiere levenshouding hun bevestiging: van geloven word je een engbek.”

Hertsenberg baalt daarvan. “Ik verafschuw die aanslag, maar ik vind het verdrietig dat het geloof op deze manier een naam krijgt die het niet verdient. Er heerst nu een stemming dat je alle geloofsopvattingen zomaar moet kunnen beledigen“, zegt ze. “Waaraan soms wordt voorbijgegaan, is dat hele volksstammen rust en vertrouwen ontlenen aan hun geloof.”

De tv-ster besteedt een groot deel van haar week aan het geloof. “Wij vieren op zaterdag de sabbat, een dag zonder verplichtingen. We voeren gesprekken over onze relatie met elkaar en met God.

Ze betrekt haar kinderen erbij. “De kerkdiensten vinden de kinderen soms oninteressant, maar ze zetten zich er niet tegen af. Ik hoop dat ze ons geloof trouw blijven, maar Niko en ik willen ze de ruimte geven om straks een eigen keuze te maken.”

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen