Antoinette: ‘Praten over mijn geloof lokt reacties uit’

Geplaatst op do 12 feb 2015 om 17:21

Foto: TROSAntoinette Hertsenberg heeft gemerkt dat ze zeer negatieve reacties krijgt als ze in interviews praat over haar geloof. Dat zegt de grootverdiener van AvroTros in een interview met de Volkskrant. Hertsenberg, bekend van Opgelicht en Radar, is zwaar religieus. “Als ik me, als bekend presentatrice met een goed leven, uitlaat over mijn geloof, stuit dat op wantrouwen. Op internet zijn de reacties soms heel negatief en expliciet. Onbekend maakt onbemind, denk ik dan“, aldus de tv-ster.

Desondanks vindt ze het geen probleem om over geloof te praten. “Maar het wordt er niet eenvoudiger op. Religie staat onder druk en mensen radicaliseren. In zo’n aanslag als die in Parijs, vorige maand, vinden degenen met een seculiere levenshouding hun bevestiging: van geloven word je een engbek.”

Hertsenberg baalt daarvan. “Ik verafschuw die aanslag, maar ik vind het verdrietig dat het geloof op deze manier een naam krijgt die het niet verdient. Er heerst nu een stemming dat je alle geloofsopvattingen zomaar moet kunnen beledigen“, zegt ze. “Waaraan soms wordt voorbijgegaan, is dat hele volksstammen rust en vertrouwen ontlenen aan hun geloof.”

De tv-ster besteedt een groot deel van haar week aan het geloof. “Wij vieren op zaterdag de sabbat, een dag zonder verplichtingen. We voeren gesprekken over onze relatie met elkaar en met God.

Ze betrekt haar kinderen erbij. “De kerkdiensten vinden de kinderen soms oninteressant, maar ze zetten zich er niet tegen af. Ik hoop dat ze ons geloof trouw blijven, maar Niko en ik willen ze de ruimte geven om straks een eigen keuze te maken.”
24 Reacties op “Antoinette: ‘Praten over mijn geloof lokt reacties uit’”


 1. Martin van W.

  Geloven: daar zeg je het al. Ik heb zo’n t y f u s hekel aan dat hele pisgeloof. Wat een onzin.

 2. hmm

  Over oplichting gesproken…

 3. peter

  Staat er bij Haar collega’s van rtl ook grootverdieners.

 4. Anoniem

  Antoinette is van de zware pinkstergemeente, had ik nooit achter haar gezocht.
  Haar kinderen vinden het niet interessant maar zetten zich nog niet af.
  Dat komt nog wel hoor.
  Ik moest vroeger ook met mijn ouders mee naar de kerk, op mijn 12e ben ik gaan protesteten , ben niet meer gegaan en heb nu niets meer met geloof.

 5. Peter1*

  Je kunt wel merken dat het grootse deel van de Nederlandse kijkers geen normen en waarde meer hebben,overal wordt tegen aangeschopt ,of er nou teveel verdiend wordt of wat voor levens stijl een bnner heeft of geloof.
  Antoinette maakt goede programma`s , mag best betaald worden!Artiesten verdienen ook erg veel en ook bij de P.O. maar daar hoor je nooit iets over
  Het is niet goed om over iemands anders geloof of leefwijze kritisch uit te laten
  mijn inziens heeft ze een zeer goed huwelijk en haar kinderen krijgen een hele goede opvoeding, kan je van veel ouders niet zeggen ,die hebben geen tijd meer
  voor hun kinderen of het gezin!
  Ben zelf niet gelovig , maar respecteer een ieders geloof . en laat de mensen in hun waarde , Nee ben geen lid of plaatjesdraaier bij de NCRV
  maar soms wordt ik wel heel kwaad, om onbeschofte reacties
  zoals Martin v W

 6. Joepie

  De opmerking: “Dat zegt de grootverdiener van AvroTros” slaat helemaal nergens op m.b.t. dit artikel.
  Beetje flauw van MC.

 7. @fruitcake

  ,,Geloven,, zou het nut hebben? heel erg is het niet.

 8. Bas van Stapelberg

  Wat voor geloof heeft zij eigenlijk?

 9. Kees

  Geloof…. het is 2015 mensen…wordt wakker…

 10. Mediaprak

  @Bas: 7e Dag Adventisten (Pinkstergemeente). Nico (echtgenoot) is 1e kamerlid en oprichter van “Partij vd Dieren”.

 11. @fruitcake

  zo haha mediaprak licht even in, laat maar geloven denk ik de wereld is van allebij niet onder de indruk.

 12. Anoniem

  Ze is van de pinkstergemeente.

 13. Bas van Stapelberg

  Dank je mediaprak

 14. Tim

  Fantastisch is Antoinette. Ben het ook helemaal met haar eens.

  “Ik verafschuw die aanslag (van moslim extremisten in Parijs), maar ik vind het verdrietig dat het geloof op deze manier een naam krijgt die het niet verdient. Er heerst nu een stemming dat je alle geloofsopvattingen zomaar moet kunnen beledigen“, zegt ze. “Waaraan soms wordt voorbijgegaan, is dat hele volksstammen rust en vertrouwen ontlenen aan hun geloof.”

  Ze is leuk, scherp, altijd respectvol naar haar gasten toe. Ze doet niemand kwaad met haar geloof, integendeel.

  Ps. jammer van die opmerking over grootverdiener. Totaal niet relevant

 15. Jantje

  De vrouw deugd niet en dat heeft NIETS met haar geloof te maken. Ik zal precies uitleggen waarom. Ze is een radicale vegetariër die niet schuwt om:
  – Haar kinderen te verbieden een worsje of ander vlees aan te nemen op een verjaardag. Als kinderen ergens onder lijden is het uitsluiting van de groep
  – Via Radar het publiek op gezette tijden te indoctrineren met vegetarische propaganda. Reportages die werkelijk geen enkele toets van objectieve journalistiek kunnen doorstaan en alleen haar persoonlijke agenda dienen.
  – Ze een netwerk vormt met andere vegetarische activisten als de PvdD en redacteuren van Zembla en andere linkse journalisten.

  Schandalig dat AvroTros haar een podium bieden

 16. Sjaak

  Helemaal eens met Jantje.

 17. Volkert van de Graaf

  Jantje is een zielige kannibaal/vleeseter!!!

 18. Geert

  Antoinette heeft helemaal gelijk. Geloof is privezaak. Wat is daar verkeerd aan??? Ze zadelt niemand op met haar geloof. Ik vind haar top

 19. A. Zijn

  @Geert Maar vergeet niet dat datzelfde geloof zich wil verspreiden. De oorzaak van al het geweld op deze aarde. Hou het geloof lekker bij jezelf. Zou bij wet moeten worden vastgelegd!

 20. Paul

  Volkert van de Graaf . Heb je nog wat politieke centjes overgehouden van de andere partijdjes destijds . Of heb je dat ouwe pistool nog?

 21. Peter

  Ze is een zevende dag adventist Dat is nog erger dan de Pinkstergemeente!

 22. Paul

  Ze stemt voor de ChristenUnie.
  Dus meer centraal afrikanen in Nederlandse asieldorpen.

 23. NN

  Had verwacht dat ze het joodse geloof aanhing,gezien haar achternaam.

 24. Anoniem

  @Jantje; er is niets mis mee om vegetarier te zijn.
  Iedereen zou eens stil moeten staan bij onze bio industrie.
  Niet alleen.omdat het zielig is voor de dieren maar ook om wat wij zelf binnenkrijgen aan antibiotica, groeihormonen etc
  Of denk jij dat als een plofkip groeihormonen en antibiotica krijgt wij dat als mens niet binnenkrijgen.
  Hoe denk je dat het komt dat we steeds dikker worden en resistent voor medicatie?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.