Wandelende Hella stapt over naar EO en IKON

Foto: KROHella van der Wijst, vooral bekend van het programma De Wandeling dat ze tien jaar presenteerde, verlaat KRO-NCRV om aan de slag te gaan voor de EO en IKON. Dat heeft het omroepbedrijf vandaag laten weten. Van der Wijst gaat niet alleen het dagelijkse EO-programma Geloof en een Hoop Liefde mee-presenteren, maar wordt in het najaar ook het gezicht van een nieuw IKON-programma over levensbeschouwing en spiritualiteit op de late avond van het verdiepende NPO 2.

Hella van der Wijst is blij met haar overstap. “Ik kijk er naar uit om bij EO/IKON aan de slag te gaan! Het voelt na bijna vijfentwintig jaar als loslaten: ik werkte met veel plezier bij de KRO. Het voelt zo ongeveer als toen ik het ouderlijk huis verliet en op kamers ging: goed om te doen, maar ook echt een stap.”

Ik vind het een eer om gevraagd te worden door een waardevolle publieke omroep als EO/IKON. Zij staan voor aansprekende en tegelijk verdiepende programma’s. Ik hoop bij hen mijn belangrijkste drijfveer als journalist en presentator verder uit te bouwen: mooie programma’s ontwikkelen die mensen informeren, inspireren en aan het denken zetten.”

EO-directeur Arjan Lock vindt Van der Wijst een aanwinst. “Met Hella halen wij een presentator binnen met heel veel kwaliteiten. Deskundig, betrokken en met diepgang – zo zou ik haar willen typeren. En daarbij een echt mensen-mens.”

Mediadirecteur Taco Rijssemus van KRO-NCRV bedankt zijn presentatrice. “Wij kennen Hella van der Wijst als een zeer betrokken en veelzijdige mediavrouw: ze werkte als televisiemaker, columnist en presentator bij de KRO.

Hella was één van de drijvende krachten achter het succes van KRO De Wandeling, maar maakte ook prijswinnende reportages voor RKK Kruispunt. We danken Hella voor haar warme bijdrage aan de KRO en wensen haar veel succes bij de nieuwe werkzaamheden.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen