Volkskrant-artikel integraal in Nrc.next

Geplaatst op Wed 07 Jan 2015 om 13:33

Een artikel dat de Volkskrant heeft geschreven over collega-krant Nrc.next, is vandaag niet alleen te lezen in de Volkskrant, maar ook in Nrc.next. Dat blijkt vandaag in de kiosk. Redactiechef Hans Nijenhuis van Nrc.next wilde dat zijn lezers ‘niet naar de Volkskrant of naar Blendle moeten om te weten wat er over hun krant wordt geschreven’. Hij deed zijn verzoek na afloop van het interview dat hij gaf aan de Volkskrant. “‘Nu heb ik een verzoek aan jullie“, zei hij volgens de krant ‘ietwat glunderend’. 

Nijenhuis had een opmerkelijke vraag. “Wij willen dat artikel van jullie ook wel publiceren“, zei hij. “Twee Volkskrant-redacteuren schrijven een verhaal over nrc.next. Dat stuk komt op een gegeven moment in de Volkskrant en dan praten mensen erover. Stel, ik ben next-abonnee. Dan heb ik dat stuk niet. Hoe zit dat? ”

Jullie stellen vragen die onze lezers ook hebben. Als ik ze zelf ga beantwoorden zeggen ze: ja dáág, zoek het even uit. Als jullie het doen, is het veel spannender.”

De Volkskrant stemde toe. Dat betekent dat een artikel van de Volkskrant vandaag integraal ook te lezen is bij het concurrerende Nrc.next.

Het artikel focust zich op de dalende oplagecijfers van Nrc.next. “Wat next“, vraagt de Volkskrant zich af.
1 Reacties op “Volkskrant-artikel integraal in Nrc.next”


  1. Anonymous

    nou en?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.