Utopia verliest drie bewoners

Geplaatst op do 01 jan 2015 om 10:33

Foto: Nick van OrmondtOp de laatste dag van 2014 hebben Charlotte, Nicoline en Vanessa (foto) besloten om Utopia te verlaten. Ze worden vervangen door drie nieuwe kandidaten. Dat was te volgen via de livestreams van SBS 6. Vanessa was er vanaf de allereerste minuut bij. “Ik heb mijn zoon beloofd dat ik niet langer dan een jaar weg zou blijven. Het zou heel egoïstisch zijn als ik niet luister naar mijn jongste zoon… Dan ben je geen goede moeder. Dus ik ga naar huis“, zei de 38-jarige kandidate.

Alle bewoners kregen op oudejaarsdag de keuze: blijven of vertrekken. Drie bewoners kozen dus voor de laatste optie. Ook Charlotte en Nicoline vonden het mooi geweest.

SBS 6 komt vanavond en morgen met twee extra lange afleveringen van Utopia. Vanavond wordt aandacht besteed aan de Utopiaan van het Jaar-verkiezing en morgen aan de exit van de drie kandidaten.

Utopia is om 19.30 uur te zien op SBS 6.
24 Reacties op “Utopia verliest drie bewoners”


 1. RaarMaarWaar

  Echt jammer.. De 3 leukste eruit…
  Ik haak af als trouwe kijker, want de rest vind ik niks aan.

 2. jan

  Ik blijf kijken. .. hopelijk drie leuke mensen. .

 3. Marc

  Wel erg karig hoor. Willen ze echt wat veranderen daar moeten er wel meer kopstukken verdwijnen daar. Mark en Joey, de twee geldwolven, als eerste.
  Verder wat hier niet in dit artikel staat is dat de blijvers nog een bonus van ome John hebben gekregen om dromen mee te verwezelijken binnen Utopia. Het bedrag een somma van naar ik meen 2,5 duizend euro. John zei in Boulevard dat ze dit jaar echt wat moeten laten zien, maar dat bereik je denk ik niet door ze geld toe te stoppen. Ik denk dat geld lui maakt en dat we dit ook gaan zien.

 4. Mark2

  Naar wat ik heb begrepen worden de kandidaten nu wat meer geslecteerd op het feit dat ze dingen willen aanpakken in plaats van niets doen. Ik ben benieuwd. Ook erg benieuwd hoe dat nu met het koken gast en het schoonhouden….. Genoeg leuke nieuwe stof om het te blijven volgen :-)

 5. Anoniem

  “ik ben geen goede moeder als ik langer wegblijf”
  Was je sowieso al niet, je laat je kind toch niet achter voor zo iets?

 6. Bart

  @Mark2 wat is er zo leuk aan om te kijken naar dit infantiele gedoe dat gewoon een slecht aftreksel is van Big Brother en totaal nergens over gaat? Word je wijzer van dit programma? ze hadden het over een nieuwe samenleving opbouwen, maar het is niets Andes dan met wildvreemden in een groot huis leven. Ik vind het echt walgelijke camping-tv

 7. Roog

  Eigenlijk is de enige logische reactie op dit nieuws:

  “Nou en”

 8. Erik

  Utopia werkt deels met script, maar stuurt de mensen wel aan om in hun verhaallijn naar andere bewoners dingen te roepen en ruzie te zoeken om het spannender te maken en daar hebben ze een keuze in ,doe je daar in mee dan blijf je, anders lig je er zo uit .Dat was al zo duidelijk , ook Isa deed daar in mee en Rienk .
  Jimmy weigerde dat betekende zijn einde Utopia. (Zie YouTube filmpje waarin Robin te kennen geeft dat ze Jimmy naar huis toe MOET sturen van de regie)
  Mensen neigen in een groep naar saaiheid en de regie stuurt ze aan om dat te doorbreken en het spannend te houden voor tvprogramma.
  In begin weten ze dat niet, maar na een paar weken weten ze hoe dat werkt.
  Vanessa en Lot verspreken zich vaak en zeggen dan bijvoorbeeld dat bepaalde nieuwe inwoners nog niet weten hoe het daar werkt.
  Het contract dat ze hebben moeten ondertekenen liegt er ook niet om en als je de waarheid naar buiten brengt ,dan komen er zware sancties.
  Rienk als zwerver heeft daar geen last van ,hij heeft geen geld en geen huis en baan .
  Het is gewoon hetzelfde concept als de gouden kooi etc….niets is wat het lijkt ,geen script, maar vette aansturing van de regie….. Denk aan het ei – of baksteen in de auto incident …niets is wat het lijkt !!!

 9. Marc

  @Mark2: werd dat niet al in 1.0 gedaan? Werd dat niet al gedaan bij bewoners die tussentijds binnen gekomen zijn? En dan zouden er nu allemaal bewoners binnen komen die wél snappen hoe het moet? Ik geloof er niets van. Zelfde laken en pak al in 1.0 verwacht ik…

 10. Alex

  Charlotte wat zalhet stil zijn zonder dat alles,zeker saai, want saai kunnen ze jouw niet noemen, je gata terug naar je veilige wereldje met jouw mensen die alles goed vinden,

  want als ze er tegenin gaan dan ontplof je,je kon ook rake dingen zeggen sommige met waarheid,maar voor iemand die gepest werd werd jij toch echt de pester waarom zo jaloers op isa, had relativeer opgenomen had danslessen genomen en beweging had je eigen schow neergezet men zegt je kan niet zingen dat vind ik niet waar,maar je onzkerheid, nekte je je jaloerzie en nee het is niet makkelijk maarwat kan je stoken en roddelen samen met laura en Vanessa ook, arme laura die eigenlijk door jouw werd ondergesneeuwd te afhankelijk was van verliefdheid,ach Charlotte je bent trots op wat je hebt neergezet,ja werk daar kan je trots op zijn,maar je karakter was niet mooi,

  maar niemand die jouw het leert als mensen je behandelen perfect te zijn overal je zin in geven, jammer hoor, maar als je beelden terug zou zien, zou je het herkennen van dat was niet oke, denk het niet,hoop van wel, maar beankt voor al die beelden wij vonden het wel spannend hoor ,want saai zal het met jouw niet worden.

 11. T.E.D.

  Alex, dit leest ze echt niet hoor…

 12. Huiskamer

  Beste naief kijkersvolk. De meeste deelnemers zijn niet meer dan acteurs. Alles doen wat de regie opdraagt. Pijnlijk dieptepunt was acteur Ruud.

 13. pepe

  en je bent wel een goede moeder als je je zoon een heel jaar in de steek laat????

 14. Hey you!

  Wauw, spannend zeg. Nou, nou. Poeh!

 15. Marc

  Een dieptepunt voor Nederlandse tv. Het gehele programma is FAKE.

 16. Paul

  Ik kijk niet naar die troep .Hebben ze 3 bewoners verloren .Wanneer is de begrafenis .

 17. Marly van der velden Lover

  Nu die Laura er nog uit met haar vieze tatoos

 18. Vinn

  Vanessa, Charlotte of Laura hadden moeten winnen! Waren de eerlijkste van het programma. Juist Gio, Joey, Ivan en juist Nicoline die doen als of de 3 dames vervelend of niet eerlijk zijn, zijn dit juist zelf. Het is net als in de echte wereld. Mensen die zeggen waar het opstaan worden bestempeld als asociaal of mensen met een grote bek.

 19. Marijke

  @Vinn: jij noemt nu JUIST de namen die alles met besodemieteren te maken hebben. Vanessa die sigaretten verstopt en achterhoudt van de boodschappen. Charlotte (staat genoeg bewijs op YouTube) denkt alleen maar aan zichzelf en geeft geld als water uit. Daarnaast ook lang niet altijd eerlijk. Bewijs op YouTube.
  Laura was het befhondje van Charlotte met een veels te grote bek. Maar ja, jij zult je ongetwijfeld aansluiten of kunnen plaatsen bij dit Tokkie Volk.

 20. ABDE

  Echt onbegrijpelijk de leeghoofden die dit blijven kijken. Het meest trieste programma ooit gemaakt. In Amerika uitgeroepen als “The biggest loser” van het seizoen.

 21. René

  Vanessa 38??? Moet een typfout zijn, zal 48 zijn.

 22. marcus

  38????

 23. Mj15

  @René en @marcus

  Toch staat deze leeftijd (38) in haar Utopia paspoort, kijk maar:

  http://www.utopiatv.nl/participant/detail/47/vanessa

 24. Angelique

  Vanessa 38 jaar oud?? Het zal toch wel niet, zo afgeleefd kan je er niet uitzien…..
  Charlotte kiest voor pappa en mamma, wat is ze toch verliefd op Laura……
  En dan Patrick, wat een zieke vrucht, echt een loser zonder ballen…..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.