RTL niet bezorgd om dalende kijkcijfers The Voice

Bert Habets, de algemeen directeur van RTL Nederland, is niet bezorgd om de dalende kijkcijfers van The Voice of Holland. Dat heeft hij laten weten op Radio 1. The Voice heeft veruit zijn minst bekeken seizoen ooit achter de rug. “Je ziet niet alleen in Nederland, maar wereldwijd dat talentenjachten wat teruglopen in kijkersaantallen. We vragen ons dus continu af: hoe kunnen we het vernieuwen? Ieder jaar opnieuw evalueren we ieder programma“, zo laat Habets weten.

De nieuwe juryleden Anouk en Miss Montreal moeten The Voice een kijkcijferboost geven, aldus Habets. “Dat is één van de vernieuwingsrichtingen waar we aan denken.”

Volgens Habets zijn de nieuwe juryleden zeer zorgvuldig gekozen. “Er gaat wel uitgebreid overleg aan vooraf. Het komt niet als donderslag bij heldere hemel. Misschien wel voor de buitenwereld, maar we zijn hier al geruime tijd mee bezig.”

Zelf is Habets nog lang niet klaar met The Voice. “Het is een prachtig programma en prachtig televisieformat, wat heel Nederland voor we het weekend ingaan aan de buis kluistert.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen