Kandidaten SBS 6-show willen zoon op laten graven

De ouders van de overleden Leon Groeneweg (19) uit Schiedam doen vanavond mee aan de SBS 6-show Geld Maakt Gelukkig, omdat ze geld nodig hebben om hun zoon op te laten graven. Dat vertelt moeder Marijke vandaag in het AD. Leon is onder verdachte omstandigheden om het leven gekomen en willen op eigen kosten het stoffelijk overschat van Leon laten opgraven, zodat een onafhankelijk forensisch patholoog onderzoek kan doen naar de doodsoorzaak. 

Het publiek van Geld Maakt Gelukkig mag elke werkdag 10.000 euro verdelen en Marijke hoopt op een flinke donatie. “We weten niet eens of het Leon wel is die we zes jaar geleden hebben begraven.

Het zit Marijke niet lekker. “We hoefden Leon van de politie niet te identificeren en we hebben hem ook nooit meer mogen zien. Als het daadwerkelijk Leons lichaam is dat in de kist ligt, willen we dat de patholoog die we op het oog hebben, de kans krijgt onderzoek naar de dood van Leon te doen. Want we twijfelen aan de kwaliteit van het politieonderzoek.”

Marijke hoopt dat het publiek van SBS 6 haar goed gezind is. “We kunnen niet verder met ons leven zolang we vragen hebben waarop justitie geen antwoord wil geven.

Geld Maakt Gelukkig met presentatrice Do is om 20.00 uur te zien op SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen