‘Jojanneke moet goede beurt krijgen’

Louise en Martine Fokkens, bekend van de tv-docu Ouwehoeren, zijn niet te spreken over de realityserie Jojanneke in de Prostitutie van Jojanneke van den Berge. Dat lieten zij woensdagavond weten voor de camera van Shownieuws. Fokkens vindt dat hun vroegere beroep wordt zwartgemaakt door Van den Berge, die de prostitutie neerzet als een seksindustrie waarin wordt gehandeld in vrouwen. “Zij weet helemaal niets van dit leven. Ze moet een goede beurt krijgen van een echte pooier!

Van den Berge laat in haar programma diverse niet-Nederlandse prostituees aan het woord. “Ze probeert verhalen te ontfutselen. En wat doen de buitenlandse vrouwen? Die worden zenuwachtig en komen met het verhaal: ‘Ja, ik doe het voor mijn kind.’ Doen de Hollandse moeders het dan niet voor hun kinderen en hun familie en het vreten?

De suggestie van Van den Berge dat vrouwen de Wallen niet zo maar kunnen verlaten, is volgens de gezusters Fokkens onzin. “Je kunt weg, je kunt gewoon weg. Je hoeft niet te blijven op de Wallen.

Metje Blaak van de belangenvereniging voor prostituees De Rode Draad is ook boos. “Ik voelde me heel erg aan de kant gezet en alsof ik al die jaren heb gevochten tegen die bierkaai. Ik ben heel erg boos.”

Het is de mening van Jojanneke en die kun je beter op Twitter of op Facebook spuien, maar niet voor de hele gemeenschap. Je krijgt nu dat mensen heel anders gaan kijken naar de prostitutie, wat niet klopt.”

Jojanneke in de Prostitutie begon dinsdag met een voor NPO 3 zeer nette 734.000 kijkers.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen