Henkjan Smits beleeft tv-comeback bij SBS 6

Henkjan Smits keert terug op televisie. Hij gaat samen met Georgina Verbaan jureren in de nieuwe SBS 6-show Popster. Dat heeft de tv-zender laten weten. Smits heeft al vaak gejureerd voor SBS 6, onder meer in Popstars. “Toen ik werd gevraagd voor Popster dacht ik eerst: moet ik dit wel doen? Ik heb al zoveel talentenjachten gedaan en ben nu talent in het bedrijfsleven aan het coachen. Maar het idee van een talentenjacht voor poppen maakte me toch erg nieuwsgierig.”

Een talentenjacht voor poppenspelers spreekt Smits erg aan. “Wat komt er bij kijken om een pop te kunnen bespelen? Zijn er mensen die een levenloze pop een karakter kunnen geven en het allerbelangrijkste: kunnen ze de jury en de rest van Nederland entertainen? Hoe langer ik er over nadenk, hoe enthousiaster ik word.

Voor Verbaan is haar rol als jurylid bij Popster heel spannend, niet eerder was ze vast jurylid van een grote show. Daarnaast kampt Georgina met een poppenfobie, wat haar wel een beetje zenuwachtig maakt: “Ik heb overwogen om dit programma niet te doen, maar eigenlijk alleen vanwege mijn poppenfobie.”

Verbaan heeft daar erg veel last van. “Zodra poppen op mensen lijken krijg ik het benauwd. Dan wil ik wegrennen of mezelf de grond invreten. Ik ben als de dood voor die dingen. Maar ik heb al wat mogelijke kandidaten mogen zien en dat maakt me toch nieuwsgierig.”

Tijdens het jureren kijk Verbaan met name naar het vaktechnische aspect. “Wie weet me met zijn act te raken? Ontroert het me, of maakt het me aan het lachen? Ik weet hoe belangrijk het is een goede opbouw van spanning te creëren, wat acteren is, dus ik zal er ook op letten of een karakter geloofwaardig wordt neergezet. Ik heb er ontzettend veel zin in. En ik hoop zo natuurlijk ook over mijn angst heen te komen.

Met het derde jurylid uit het buitenland wordt nog gesproken.

Popster, met presentatoren Kim-Lian van der Meij en André van Duin, is vanaf vrijdag 13 maart wekelijks om 20.30 uur te zien bij SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen