Henk Krol vindt Publieke Omroep te kwetsbaar

Henk Krol, de fractievoorzitter van 50Plus, vindt het kwalijk dat NPO 1 er donderdagavond ruim een uur uit lag. Dat heeft hij laten weten op Twitter. Door een ontruiming van het NOS-pand die volgde op een gijzeling, ging NPO 1 tussen acht en negen uur op zwart. “Als er paniek is in Nederland moeten we de tv aanzetten. Nu er iets bij de NPO is, kunnen ze niet eens uitzenden wat er aan de hand is…”, klaagt Krol. “Toch eng om je te realiseren dat op deze manier de zender ‘gekaapt’ kan worden.

Krol vindt dat de NOS een reservesysteem klaar moet hebben liggen. “Zorgelijk dat NPO zo kwetsbaar kan zijn. Eng dat een enkeling dit kan veroorzaken“, zegt hij.

Pas na negen uur begon de NOS weer met uitzenden vanuit Den Haag. “Bij dergelijke noodsituaties zou dus altijd een tweede studio paraat moeten zijn, zoals nu de studio Den Haag.

Het Journaal, Radio 1, Nieuwsuur, het Oog komen allemaal uit dat ene gebouw. Pas nu realiseer je je hoe kwetsbaar dat kan zijn.

Hoe triest ook voor de mensen die erbij waren, maar een gek met ’n nepwapen die de publieke omroep kan platleggen. Dat geeft toch te denken?

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen