Daphne Deckers mijdt beelden van executie in Parijs

Foto: RTLDaphne Deckers kon woensdag niet kijken naar de beelden van de executie van een Franse agent vlak bij de redactie van Charlie Hebdo. Dat vertelde de presentatrice woensdag in RTL Boulevard. De Franse agent was één van de twaalf doden bij de terroristische aanslag in Parijs. Het brute aan zijn einde is vastgelegd op film en was woensdag te zien in alle nieuwsprogramma’s. Dat vond Deckers erg heftig. “Ik kan dat soort dingen niet zien“, aldus de presentatrice van de showrubriek.

Deckers heeft de beelden gemeden. “Ik hoor dan dat die beelden er zijn en die worden dan eindeloos herhaald op televisie, maar iedere keer denk ik: zo’n agent heeft toch ook een familie.”

De executie van iemand in de straten van Parijs die gewoon ’s ochtends is opgestaan en zijn werk is gaan doen, op televisie… Het is misschien heel naïef van mij, maar ik kan er niet tegen. Ik hoef dat niet te zien. Ik vind het al erg genoeg.”

Op televisie werden de beelden van de executie gecensureerd uitgezonden, maar op websites als die van De Telegraaf zijn de beelden ongecensureerd geplaatst.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen