PowNews schreef script voor toyboy Robbie

De gesprekken van toyboy Robbie Hasselt met de Maastrichtse burgemeester Onno Hoes zijn voor een groot deel geregisseerd door PowNews. Dat vertelde hij donderdagavond laat in RTL Late Night. Hoes legde via Twitter contact met Hasselt, waarop twee ontmoetingen volgden. “Ik heb Rutger Castricum van PowNews benaderd via Twitter. Dat was vrijwel direct nadat Onno contact met mij had gezocht en ik had geverifieerd dat het hem ook echt was“, aldus de MBO-student.

Volgens Hasselt zag Castricum daar wel wat in. “PowNews is daarmee aan de slag gegaan en heeft een soort script opgezet met teksten die ik naar hem uit moest brengen.

Zelf was Hasselt naar eigen zeggen niet op het idee gekomen om Hoes stiekem te filmen tijdens de twee dates. “Dat is het idee van PowNews. Ik had ook niet de intentie om hem met PowNews te ontmoeten. Dat was niet mijn bedoeling.

PowNews bepaalde voor een belangrijk deel wat Hassel tegen Hoes zei. “PowNews heeft wel het één en ander aan tekst voorgeschreven. Op het moment dat ik een appje van hem kreeg, moest ik dat even laten zien aan de redactie. Dan werd er gezegd: ‘Breng het even op deze manier.’

Hasselt werkte mee, omdat hij wilde bewijzen dat Hoes niet burgemeester-waardig is. “Ik vind dat dat niet kan. Als burgemeester heb je je te houden aan regels en normen en waarden.

Volgens Hasselt kan een nog grotere rel ontstaan. “Het is nog maar de vraag of de bonnetjes van onze lunch en diner zijn gedeclareerd bij de gemeente Maastricht. Dat zou dan nog erger zijn. Dat moet ook uitgezocht worden.”

Tijdens de dates met Hasselt heeft Hoes zich hitsig gedragen. Hij stuurde onder meer aan op orale bevrediging door Hasselt.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen