Wouke van Scherrenburg pakt toyboy Robbie aan

Wouke van Scherrenburg stak haar mening over tafelgenoot Robbie Hasselt donderdagavond niet onder stoelen of banken in RTL Late Night. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Van Scherrenburg vindt het verwerpelijk dat Hasselt de Maastrichtse burgemeester Onno Hoes stiekem heeft gefilmd tijdens twee afspraakjes. “Ik heb er heel erg grote moeite mee. Ik vind het eerlijk gezegd ook sick dat je zoiets doet“, zei ze onomwonden. “Ik vind het echt een vieze actie.

De journalist was niet onder de indruk van het verweer van Hasselt. “Ik hoor jouw antwoorden en ze klinken me zo gerepeteerd en gesouffleerd in de oren. Jij doet alsof je de bewaker van de democratie bent, maar dat is jouw taak helemaal niet. En als je dat wil doen, dan doe je dat toch niet zo met een camera?

Er is hier een grens overschreden, vindt Van Scherrenburg. “Wat hier gebeurt is zo ongelooflijk respectloos. We hebben het allemaal in Nederland over onze privacy, ons privéleven, en hier duikt iemand met een camera zo iemands privéleven in.

Ze vermoedt dat Hasselt aandachtsgeil is. “Waarom heb je daar behoefte aan? Aandacht, een dag of fame? Kom je aandacht tekort in je leven? Wat was jouw beweegreden? Want dat democratische argument van jou vind ik echt kul. Wat was jouw beweegreden om zo iemands privésfeer in te duiken? Omdat je dan de aandacht krijgt waar je je hele leven al naar snakt? Zo komt het op mij over.

Hasselt ontkende dat. “Aandacht krijg ik genoeg en in positieve zin“, reageerde hij. “Privé interesseert het me niet wat Onno Hoes doet. Of hij nou een one night stand heeft of niet. Maar op het moment dat hij op Twitter al laat weten dat hij alle tweets moet verwijderen omdat het anders binnenkomt bij zijn woordvoerder… Dan klopt er toch iets niet?

Van Scherrenburg bleef bij haar mening. “Ik vind jouw actie van geen kant kunnen. Ik vind ook wat PowNed heeft gedaan echt zo ongelooflijk slecht. Ik heb zelf mijn hele leven bij de Publieke Omroep gewerkt en ik vind het genant dat zoiets bij de Publieke Omroep kan gebeuren. Het is zo’n inbreuk in iemands leven.”

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen