Peter van der Vorst begrijpt dramabeleid NPO niet

Foto: RTLPeter van der Vorst vindt de manier waarop de Publieke Omroep omgaat met dramaseries merkwaardig. Dat schrijft hij in de Televizier. Van der Vorst volgt nu het tweede seizoen van A’dam – E.V.A. “Wat ik alleen niet begrijp, is waarom we zo lang hebben moeten wachten op deze reeks. In 2011 werd de eerste al uitgezonden. Eind 2012 begonnen de opnames voor serie twee. En nu, bijna twee jaar later, hebben de hoge heren bij de NPO hem eindelijk in het schema gezet“, zegt hij. 

A’dam – E.V.A. vormt geen uitzondering, meent Van der Vorst. “Hetzelfde probleem doet zich voor met Bloedverwanten, waarvan het derde seizoen nu pas te zien is op NPO 1. Ook die serie heeft ruim anderhalf jaar op de plank gelegen.

De NPO slaat de plank mis, vindt hij. “Wanneer je aan een serie begint wil je die uiteraard ook blijven volgen, maar da’s best lastig wanneer er zo veel tijd tussen zit.

Bovendien nemen de hoofdrolspelers in de tussentijd ook andere rollen aan. Zo speelt Teun Luijckx nu zowel in A’dam – E.V.A. als Bloedverwanten. “Bij de ene serie zit-ie in een rolstoel en bij de andere loopt-ie huppelend door het beeld. Verwarrend.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Eva Jinek tijdens haar megalange vakantie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen