Peter van der Vorst begrijpt dramabeleid NPO niet

Geplaatst op di 09 dec 2014 om 17:38

Foto: RTLPeter van der Vorst vindt de manier waarop de Publieke Omroep omgaat met dramaseries merkwaardig. Dat schrijft hij in de Televizier. Van der Vorst volgt nu het tweede seizoen van A’dam – E.V.A. “Wat ik alleen niet begrijp, is waarom we zo lang hebben moeten wachten op deze reeks. In 2011 werd de eerste al uitgezonden. Eind 2012 begonnen de opnames voor serie twee. En nu, bijna twee jaar later, hebben de hoge heren bij de NPO hem eindelijk in het schema gezet“, zegt hij. 

A’dam – E.V.A. vormt geen uitzondering, meent Van der Vorst. “Hetzelfde probleem doet zich voor met Bloedverwanten, waarvan het derde seizoen nu pas te zien is op NPO 1. Ook die serie heeft ruim anderhalf jaar op de plank gelegen.

De NPO slaat de plank mis, vindt hij. “Wanneer je aan een serie begint wil je die uiteraard ook blijven volgen, maar da’s best lastig wanneer er zo veel tijd tussen zit.

Bovendien nemen de hoofdrolspelers in de tussentijd ook andere rollen aan. Zo speelt Teun Luijckx nu zowel in A’dam – E.V.A. als Bloedverwanten. “Bij de ene serie zit-ie in een rolstoel en bij de andere loopt-ie huppelend door het beeld. Verwarrend.
15 Reacties op “Peter van der Vorst begrijpt dramabeleid NPO niet”


 1. André

  Lang leve het Nederlandse omroepbestel, zo’n lekkere dikke managementlaag met omroepbaasjes, netmanagers en alles wat zich ook belangrijk voelt. Verwacht dan vooral geen flexibiliteit.

 2. Marc

  Helemaal eens met Peter. Dat had veel eerder gemoeten. Prioriteiten lagen duidelijk anders. Ik heb begrepen dat seizoen 2 en 3 wel beter zullen aansluiten van Adam & E.V.A.

 3. Vinn

  Bloedverwanten was ook al zo, Penoza duurt ook lang steeds. Erg jammer inderdaad

 4. JA12VE

  Vind nederlands drama top! Snap de beslissingen ook niet!

 5. William

  Ben het roerend met Peter eens. Dat is al een hele tijd zo. Ze zijn bang om op hun bek te gaan. Daar heeft de CO minder last van. Overigens is het voor de kenners bekend waarom S2 van Adam & EVA langer heeft geduurd. Namelijk o.a. technische problemen bij de productie van de serie, waardoor er o.a. re-shoots nodig waren.

 6. W.Timmer

  Wij denken dat het voor v.d. Vorst veel beter
  is zich bezig te houden met RTL, waar toch
  ook grote blunders worden gemaakt!!!
  Verdiep je daar eens heel goed in en maak
  dan eens een melding bij jullie grote
  directeur Galjaard, dat is toch de man die
  het zo goed weet maar er zelf niet naar
  handelt. Dus zorg eerst dat jullie straatje
  schoon is voor dat je je bezig gaat houden
  over andere zaken waar jullie totaal geen
  mening over kunnen maken.

 7. Colette

  Deels eens met Peter. Als het vervolg op A’dam – E.V.A. eerder was uitgezonden had ik het gevolgd, maar nu is er zoveel tijd verstreken dat ik seizoen 2 maar oversla. En dientengevolge ook 3.
  ALs hij het verwarrend vindt dat een acteur in de ene serie A doet en in de andere serie B, dan kan hij maar beter helemaal geen series en films meer kijken, want dan is zijn verstand blijkbaar niet toereikend voor dit soort media. Mijn god, wat een aansteller.

 8. rakker

  NPO beslist te langzaam…

 9. Flappy

  Alleen die opmerking over Teun Luijckx is natuurlijk onzin. Of is Wendy van Dijk in Moordvrouw en Linda de Mol in Gooische Vrouwen uit Peter’s eigen RTL 4-stal nu ineens minder verwarrend?

 10. Levi

  Hangt ook wel een beetje af van de omroepen denk ik. Het tweede seizoen van Bloedverwanten kwam ook pas na 2 jaar, deels omdat de Avro er niet direct een bestelling van deed. Pas later besloten ze om toch een vervolg te maken. Bij het huidige derde seizoen weet ik het niet, maar wel weet ik dat 2,5 jaar wachten echt belachelijk was. Hopelijk bestellen ze dit keer direct het vierde seizoen

 11. Rick

  Ik snap ook niets van Peter

 12. grt

  Dat Peter het niet snapt, kan, zijn er wel meer die het niet snappen, ik ook niet, ooit serie Shameless op 3, plots verdwenen, nooit meer terug gezien; punt is, als een BN-achtig figuur iets vindt, zelfs als het iets is waarvan je denkt, hij heeft een puntje, hoezo is dat altijd media nieuws. Waarom? Gordon helpt Bram, Gordon heeft overal jeuk. Peter ziet sterren, vindt ook ineens wat. De enige reden is, en dat weet de Peter ook wel, dus is het achteraf wat zeuren, dat de omroep eerst afwacht wat de reacties zijn en pas daarna besluit tot een vervolg wat vervolgens dus die 2 jaar vertraging oplevert. Beetje open deur van Peet, maar wel weer mooi in het nieuws.

 13. Mediaprak

  Ik voorzie een ‘maatschappelijk relevant’ tv programma over dit dilemma.

 14. uitknop

  PETER MOET VAN TV: KIJKT DOM UIT VARKENSOGEN

 15. Naam (verplicht)

  Petertje weet van gekkigheid niet meer wat hij moet verzinnen om zijn columnpje te vullen, dus komt hij maar met dit soort vergezochte ongein. Doorzichtig.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.