Gerdi Verbeet wordt VARA-presentatrice

Foto: RTLGerdi Verbeet, voormalig Tweede Kamer-voorzitter, gaat samen met Erik Dijkstra het tiendelige programma De Strijd presenteren voor de VARA. Dat maakten zij vanavond bekend in De Wereld Draait Door. De Strijd gaat over de geschiedenis van de arbeider. De reeks wordt uitgezonden in het najaar van 2015, ten tijde van het 90-jarig jubileum van de VARA. “De reeks gaat natuurlijk ook over de VARA, van oudsher dé arbeidersomroep“, zegt een zegsman van de omroep. 

‘De Strijd’ gaat over de eerste fabrieken, de lopende band, het ontstaan van arbeiderswijken. “Over zingen bij de Stem des Volks en muziek bij de fanfare. Over stemrecht en een fatsoenlijk loon. Opstanden, stakingen en acties voor een beter leven. De AJC in de oorlog, de blauwe knoop, de moedermavo.”

De Strijd, met als ondertitel De Gouden Eeuw van de Arbeider, is een serie die duidelijk maakt waarom we nu naast plichten ook rechten hebben; die vertelt aan wie we de WW, de bijstand, de AOW en het minimumloon te danken hebben en welke offers daarvoor zijn gebracht.

De eindredactie van De Strijd is in handen van Kees Driehuis.

Het is niet meer mogelijk om te reageren onder artikelen van Mediacourant. Voor meer informatie bekijk dit artikel.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Paul de Leeuw ligt behoorlijk onder vuur als presentator van Op1. Moet hij blijven of wieberen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Meest gelezen in februari

Alle artikelen
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen