Linda de Mol leeft mee met familie afperser

Foto: Nick van OrmondtLinda de Mol leeft mee met de familie van Dirk Klaas M., de 70-jarige Zeistenaar die haar familie een jaar lang heeft bedreigd en afgeperst. Dat zei de tv-ster donderdag in RTL Late Night. “Ik moet eerlijk zeggen dat ik de laatste tijd – en dat zal wel te maken hebben met de donkere dagen voor kerst – heel veel heb gedacht aan de familie van deze man, die van niks weten. Dan zie je opeens je opa of vader met een balkje voor je ogen in de krant. Dat moet voor deze mensen ook echt afschúwelijk zijn.”

Het voorarrest van M. werd donderdag met drie maanden verlengd. “Het had gekund dat hij vandaag zou worden vrijgelaten en dan had ik me erbij neergelegd“, zegt de tv-diva, die nog niets weet van het motief. “Het interesseert me wel, want waarom? Dat blijft de grote vraag. Misschien komen we daar achter als de rechtszaak begint.

Het belangrijkste is dat de dader is gevonden, vindt De Mol. “Het begint heel langzaam in te dalen dat het voorbij is. Het duurde wel even, omdat die hele situatie zo lang geduurd heeft, meer dan een jaar. Het duurt even voordat je je realiseert dat je niet meer achter iedere boom hoeft te kijken en door hoeft te geven waar je bent. Dat is ongelooflijk fijn en daar zijn we heel erg blij mee.”

Een tijd lang had De Mol de hoop verloren. “We hebben momenten gehad dat we hebben gedacht dat het nooit opgelost zou worden, want het was een speld in een hooiberg. Ik dacht: iemand die anonieme brieven stuurt, hoe gaan ze die ooit vinden? Het feit dat het de politie gelukt is om hem wel te vinden, blijf ik echt fantastisch vinden.”

Ze herinnert zich de verlossende woorden nog goed. “Ik werd gebeld door de chef van de politie die de zaak begeleid heeft. Een dag voor Sinterklaas om tien uur. Hij zei: ‘We hebben hem gevonden en de man in kwestie heeft bekend, dus de zaak is opgelost.’ Toen kreeg ik oog op sap. Ik schoot helemaal vol. Het was zo bijzonder.”

De afpersopa dreigde John de Mol dat hij Linda en haar familie wat aan zou doen, als hij niet met vele miljoenen euro’s over de brug zou komen.

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen