SBS 6 bestelt heel seizoen Bureau Raampoort

Geplaatst op Fri 19 Dec 2014 om 10:41

SBS 6 gaat een volledig seizoen van de misdaadserie Bureau Raampoort bestellen. Deze moet nog voor de zomer op de buis verschijnen. Dat meldt de tv-zender vandaag in De Telegraaf. Bureau Raampoort was eerder deze maand te zien als tweedelige miniserie en trok 1 miljoen kijkers met de eerste en 730.000 kijkers met de tweede aflevering. “Ik ben heel trots dat Bureau Raampoort een heel seizoen mag gaan maken“, zegt hoofdrolspeler Thomas Acda in de ochtendkrant.

Acda heeft nu al zin in de opnames. “Samen met mijn goede vriend Simon de Waal en Tim Haars gaan we er alles aan doen om de kijker mee te nemen in een spannende verhalenreeks met Amsterdam als achtergronddecor.’

SBS 6 probeerde met Bureau Raampoort een nieuwe tactiek uit. In plaats van een heel seizoen bestellen en afwachten of het werkt, beperkt de tv-zender het risico nu tot twee afleveringen. Pas als die een succes zijn, wordt een hele serie besteld.

In januari komt SBS 6 op die manier ook met een ‘tweedelige miniserie’, namelijk Gouden Bergen. Bij succes zal ook die serie een vervolg krijgen.
19 Reacties op “SBS 6 bestelt heel seizoen Bureau Raampoort”


 1. Albert

  Hoe kan je nou na 2 afleveringen zeggen dat het succes is? Eerst zijn mensen nieuwsgierig en na verloop van paar afleveringen blijven er misschien 500.000 over.

 2. hugo

  Leuk! Simon de Waal kan goed “op de persoon” schrijven voor Acda.

 3. Eindhoven de gekste

  Die bolle kan beter doorgaan met Dit was het nieuws.

 4. RaarMaarWaar

  Natuurlijk! Als iets scoort bij SBS dan wordt het zo snel mogelijk uitgemolken tot het bij de kijker zijn neus uitkomt!

  Hup meteen voor de zomer de buis op knallen zodat er voor winter 2015 nog een seizoen de buis op kan!

  Lekker bezig SBS! Pff flutzender!

 5. b

  Geweldig , heeft alles in zich om een mooie serie te worden.

 6. Mark2

  Was geweldig in elkaar gezette mini serie! Ik ben benieuwd naar een heel seizoen.even eerlijk zijn…. Zat toch veel meer schwung in 2 delen dan in 2 seizoenen van moordvrouw…

 7. Marc

  Zat er in. Het was het succes wat SBS voor ogen had, dus tja, waarom dan geen heel seizoen bestellen van deze nu al fijne serie. Dikke prima.

 8. Don

  Ik vond de serie op zich wel goed, alleen het einde van aflevering 2 vond ik erg tegenvallen. Vond het een beetje afgeraffeld overkomen. Maar ben wel benieuwd wat ze met een heel seizoen kunnen doen, vond de sfeer in de serie namelijk erg sterk.

  Ben ook heel benieuwd naar Gouden Bergen, lijkt me ook een leuke serie, die nu eens niet volgepropt zit met bekende namen.

 9. Pluk van de Pettenflat

  Jammer dat Tim Haars niet kan acteren

 10. bjornrdam

  Met uitstel gekeken
  1e aflevering 1.2 miljoen kijkers
  2e aflevering 960.000 kijkers (to voetbal ajax)

 11. zo maar

  Een heel seizoen? Is dat 8 afleveringen, 10 afleveringen, 11 of 12 afleveringen? En gaan ze dan eerst die 2 die ze hebben uitgezonden weer uitzenden? Info graag. Het is voor SBS te hopen dat het in de doelgroep 18-50 ook gaat scoren, want 12% in die groep is echt te weinig. De 2 eerst afleveringen waren goed.

 12. erik

  De eerste aflevering vond ik ook super. De tweede een stuk minder.

 13. Sean

  Mijn serie is het niet, maar ik vind het wel een goede strategie van SBS. Mogen ze vaker doen.

 14. Hans

  Goed dat ze inzetten op Nederlands drama. De eerste aflevering vond ik vrij traag op gang komen. Tweede nog niet gezien.

 15. Ano Nieme

  En dan reageren er weer flapdrollen als raarmaarwaar die het niet snappen

 16. Ano Nieme

  @zomaar, dat zullen er 10 worden waarschijnlijk net als Celblok H.
  Aan de ene kant wel beter dan lopende band series waar er 22 uitge p o e p t worden per seizoen en de helft slappe fillerafleveringen zijn

 17. Mark

  Oh, dus daarom stopt Acda bij Dit Was Het Nieuws…

 18. Chiel

  Zeer traaaaaaage serie.

 19. Mark

  ^^^

  6 afleveringen komen er. Da’s ook niet veel, maar meer budget is er niet… :P

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.