Albert Verlinde reageert op Onno Hoes-rel

Foto: Nick van OrmondtAlbert Verlinde heeft woensdagavond in RTL Boulevard voor het eerst gereageerd op de rel rond zijn ex-partner Onno Hoes. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Boulevard begon ruim anderhalf uur nadat Hoes bekendmaakte af te treden als burgemeester van Maastricht. “Over het politieke deel ga ik niet, maar ik kan natuurlijk wel als ex-partner er iets over zeggen. Ik kan alleen maar zeggen dat Onno en ik hartstikke goed bevriend zijn, wat mensen op Twitter ook roepen“, reageerde Verlinde.

Verlinde was afgelopen weekend met Hoes naar New York. “We hebben heerlijke dagen in New York gehad met vrienden. Als dit gebeurt, raakt het je ongelooflijk. Het doet je verdriet als dit iemand overkomt met wie je 22 jaar bent geweest.”

Hoes treedt af, vanwege de mediarel die ontstond nadat PowNews beelden uitzond van de burgemeester in hitsige toestand. “Ik ga niet over de schuldvraag beginnen, want ik zit te dicht op de materie“, zegt Verline. “Ik vind het hartstikke verdrietig, maar ik ga verder niet boos worden.

Hoes heeft aangekondigd stappen te nemen tegen PowNews. “Dat zou ik zo gek niet vinden, als ik dat dan mag zeggen. Ik vind het heel vreemd dat we normaal zijn gaan vinden dat als je een privé-afspraak hebt, dat het wordt gefilmd en uitgezonden.”

Dan zullen er mensen zeggen dat Boulevard de parkeergaragebeelden bracht, maar ten eerste was dat in een ruimte waar er camera’s hingen en ten tweede hebben we ’s middags gebeld met de betrokken personen om te zeggen dat we dat gingen uitzenden en is er niemand voor gaan liggen. Dit is zonder enige toestemming de buis op geknald.”

Verlinde is naar eigen zeggen ‘geen partij’ in deze zaak. “Onno moet nu voor zichzelf kiezen wat wel en niet goed is voor hem. Voor mij is het goed om me zorgen te maken over Onno, maar het is niet mijn leven. Voor mij heeft het gezin om boos te worden op PowNews. We zijn allemaal volwassen mensen en we zijn er allemaal zelf bij. Ik ben geen partij.

De afgelopen dagen wilde Verlinde niet op de kwestie reageren.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen