Vertrekkende Onno Hoes sleept PowNed voor rechter

Onno Hoes vertrekt als burgemeester van Maastricht. Tegelijk gaat hij juridische stappen nemen tegen PowNed en Robbie Hasselt, die verantwoordelijk zijn voor de mediarel rond zijn persoon. Dat heeft Hoes zojuist aangekondigd. In een brief schrijft Hoes: “Vorige week is een deel van mijn privé leven tot mijn grote ontsteltenis moedwillig en schaamteloos publiek geworden. Ik bereid dan ook met mijn raadsman zorgvuldige juridische stappen voor tegen degenen die hiervoor verantwoordelijk zijn.”

Het PowNed-programma PowNews heeft Hoes stiekem gefilmd tijdens twee dates met de 20-jarige Hasselt. Hij vindt dat beschamend. “Ik zal er voor strijden dat een openbaar bestuurder niet vogelvrij wordt verklaard en er een zeker privé domein blijft zodat hij of zij in balans zijn of haar functie kan vervullen. Het privédomein moet voor een openbaar bestuurder worden beschermd en ik zal daarom de rechter vragen in dit conflict tussen ‘privé’ en ‘publiek’ een uitspraak te doen.

Na deze tweede mediarel over zijn privéleven – vorig jaar bracht een andere toyboy hem in de problemen – ziet Hoes geen andere mogelijkheid dan op te stappen. “De stad worstelt enorm met de gevolgen van een zeer omstreden perspublicatie, en die worsteling kan ik de stad, zijn bestuur en mijzelf niet langer aandoen.

PowNed-baas Dominique Weesie zei eerder vandaag geen spijt te hebben van het Onno Hoes-item in PowNews. Velen spreken er schande van dat PowNews zo ver is gegaan. Advocaat Gerard Spong heeft al laten weten dat Hoes een rechtszaak tegen PowNed met gemak zou winnen.

Hoes blijft aan tot zijn opvolger geïnstalleerd is.

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen