Veronica scoort met Harry Potter

Veronica heeft dankzij Harry Potter een erg mooie dinsdagavond achter de rug. De film Harry Potter and the Prisoner of Azakaban was goed voor 511.000 kijkers en 8 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het is in Veronica’s doelgroep de populairste film van de November Premièremaand tot nu toe. Naast filmpremières, brengt het station tijdens deze maand ook de Harry Potter-serie op de buis. Het is voor het eerst dat alle delen in de goede volgorde hier op tv te zien zijn.

Harry Potter and the Prisoner of Azakaban, de derde film in de serie, scoorde in de doelgroep van Veronica, mannen van 20 tot 34 jaar, maar liefst 18 procent marktaandeel.

De op een na succesvolste film in deze doelgroep was de première van Sherlock Holmes: A Game of Shadows van afgelopen maandag met 17 procent marktaandeel. Die film trok wel meer kijkers in de algemene doelgroep: 575.000.

De andere meest succesvolle films tot nu toe zijn Harry Potter and the Chamber of Secrets (14 procent), Harry Potter and the Philosophers Stone (12 procent) en de première van Elephant White (8 procent).

Tot nu toe doet Veronica’s November Premièremaand het beter dan vorig jaar. Volgens de tv-zender gaat het om een stijging van één procentpunt.

De Harry Potter-serie is elke dinsdag en donderdag te zien op Veronica.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen