Carlo Boszhard in RTL 4-film Sneeuwwitje

Geplaatst op Wed 12 Nov 2014 om 14:54

Foto: Nick van Ormondt

Carlo Boszhard speelt een rol in de nieuwe televisiefilm Sneeuwwitje, die op Nieuwjaarsdag wordt uitgezonden op RTL 4. Dat heeft de tv-zender vandaag laten weten. Na jarenlang grote tv-shows te hebben uitgezonden op Nieuwjaarsdag, gooide RTL 4 het roer dit jaar om. Op 1 januari bracht de tv-zender zijn eigen televisiefilm Assepoester, Een Modern Sprookje op de buis. Voor de eerste dag van 2015 steekt het tv-station het even beroemde sprookje Sneeuwwitje in een nieuw jasje. 

Carlo Boszhard speelt hierin een ‘verrassende’ rol, net als cabaretier Alex Klaassen. Het duo is vanavond te gast in RTL Late Night om de rest van de cast te onthullen.

Daarnaast zal universitair docent populaire cultuur Dan Hessler uitleggen waarom Sneeuwwitje eigenlijk maar een seksistisch verhaal is.

RTL Late Night begint om 22.30 uur op RTL 4.
29 Reacties op “Carlo Boszhard in RTL 4-film Sneeuwwitje”


 1. Carla Woudzacht

  Met Tanja Jass als Sneeuwklitje, aangezien van haar iedereen alleen maar wit mag zijn.

 2. Anonymus

  Dank voor de aankondiging, kan ik dit programma tenminste mijden als een besmettelijke ziekte. Ook weer gesponsord door Unilever neem ik aan?

 3. Yeah

  Vast allebei 1 van de dwergen.
  Ben benieuwd wie de heks mag spelen.

 4. Robie

  Loretta Schrijver speelt de heks en Gordon de Boze Wolf…..is al bekend hoor.

 5. Tina

  Leuk, ik vind Carlo in films altijd erg goed. In Tony10 had hij ook een geestige rol!

 6. patrick

  vorig jaar was er toch ook al een sprookje? Assepoester?
  Dit is dus niet nieuw MC.

 7. Sjeng

  @Robie
  Boze wolf? In Sneeuwwite?

 8. tweedledee

  Sjeng hup Mestreech!!!!!

 9. Yeah

  @ Patrick

  Dat staat toch ook gewoon in het artikel

 10. Bas

  BN’er-parodie? Ik dacht al. Is volgens mij geen gewoonte hier in Nederland, films gemaakt voor televisie. Niet bij RTL, in ieder geval.

 11. Vic

  Vorig jaar scoorde dit maar liefst 1,9 miljoen kijkers. Dit jaar staat het tegenover de start van Wie Is De Mol (2,7 miljoen kijkers?), dus ik verwacht dat het wel zakt naar zo’n 1,4 miljoen. Alsnog mooi.

  Ze zullen hierna (om 22.00) wel weer de herhaling van Ik Hou Van Holland: Oud en Nieuw neerzetten. Waarom stopt de programmering bij RTL4 op Zondag en bijvoorbeeld in de kerstvakantie altijd na 22.00? De hele kerstvakantie na 22.00/22.30 alleen maar herhalingen (Glennis Grace: One Christmas Night Only van vorig jaar, wie zit daar nou op te wachten? Na de All You Need Is Love Kerstspecial (lead-in van 2,7 miljoen kijkers!) de herhaling van de finale van Het Orkest van Nederland. Voor de rest My Big Fat Gypsy Christmas van een paar jaar terug en Een Dubbeltje op Zijn kant; herhaling uiteraard)

  Ik snap dat RTL de Decembermaand rustig aan doet, maar een beetje uitpakken mag toch wel? Met Kerst wordt er het meest tv gekeken. NPO1 heeft tenminste nog wat aardige eenmalige programma’s zoals Het Knoop Gala, Journaal/Sport Jaaroverzicht, Koefnoen Special, Hommage aan André Van Duin, Hoe Heurt Het Met Kerst.

  Met Van Der Vorst Ziet De Sterren van 2014 trek je gemakkelijk een miljoen kijkers na Home Alone o.i.d.. Maar dat programma keert niet terug, net als een oud en nieuw/kerst/1 januari special van Wie Ben Ik. Het All You Need Is Love Concert wordt nog wél georganiseerd, maar niet meer uitgezonden op TV. Terwijl het 2 jaar geleden 950.000 kijkers trok tot 00.45 s’nachts. En hoe zit het met Linda’s Winterweek? Zelfs SBS heeft een kerstspecial van Surprise Surprise.

 12. Anonymous

  @ Vic

  Vorig jaar had je darten op 1 januari wat ook ruim 2 miljoen trok tegenover de film.

  Dus de film kan inderdaad wel iets van 1,5 miljoen scoren tegenover WIDM.
  Of misschien komt de film wel om 21.30/22.00 uur?

 13. Vic

  @Anonymous
  Wed 12 Nov 2014 om 17:41

  Dat klopt inderdaad. Maar dit jaar heb je dus Darts én Wie Is De Mol. Vorig jaar had je een lullig EO programmaatje op NPO1, die trok toen net 900.000 kijkers. Ligt er helemaal aan of er een Nederlander in de Darts finale staat. 1 ding staat vast: SBS wordt de grote verliezer. Veronica heeft trouwens de tv-prémiere van The Dark Knight Rises op 1 Januari.

 14. Vic

  @Anonymous
  Wed 12 Nov 2014 om 17:41

  Dat klopt inderdaad. Maar dit jaar heb je dus Darts én Wie Is De Mol. Vorig jaar had je een lullig EO programmaatje op NPO1, die trok toen net 900.000 kijkers. Ligt er helemaal aan of er een Nederlander in de Darts finale staat. 1 ding staat vast: SBS wordt de grote verliezer. Veronica heeft trouwens de tv-prémiere van The Dark Knight Rises op 1 Januari.

 15. flits Bom

  Sneeuwwitje in zijn neus zeker..

 16. Erika

  Komt er dit jaar nog een grote Sinterklaashow? Wellicht dat Sint Stefan de Walle (of misschien zelf Bram van ver Vlugt) en Hoofdpiet Erik van Muiswinkel nog wat verwarming kunnen verzorgen op RTL in deze barre sinterklaastijden.

 17. Frits

  Bram van der Vlugt is inderdaad nog actief als Sinterklaas. Wellicht een idee voor RTL 4.

 18. Janny

  Sinterklaas Bram van der Vlugt en Hoofdpiet Don van Dijke ;)

 19. melanie

  HOOFDpiet Don van Dijke!! :D

  ♥♥♥♥

 20. el-g

  2 VIC: ik vind dat RTL inderdaad wel zijn of haar best kan doen ipv allerlei herhalingen van herhalingen uit te zenden.

  Overigens word het All you need is love concert na 3 jaar niet meer georganiseerd dit jaar. Volgend jaar weer. Ze kunnen inderdaad wel allerlei eenmalige programma’s organiseren

  bijvoorbeeld:
  * van der vorst ziet de sterren van 2014
  * Linda’s winterweek (tussen kerst en oud&nieuw)
  * nationale nieuwsquiz 2014 (werd tussen 1995 en 2009 uitgezonden door NCRV)
  * compilatie afleveringen van RTL Late night
  * specials van RTL Late night met gezichts bepalende gasten van het nieuws van 2014. Deze specials zijn van te voren opgenomen
  * muziek special van Guus Meeuwis: Hollandse Meesters live ( nieuwe cd van hem staat vol met Nederlands talige klassiekers. RTL Live Entertainment kan dit mooi organiseren als betaald concert en RTL4 een tvspecial ervan uitzenden)
  * muziek special de Leeuw zingt Long (paul de leeuw zingt liedjes van Robbert Long op zijn nieuwe cd. RTL Live Entertainment kan dit mooi organiseren als betaald concert en RTL4 een tv special ervan uitzenden)
  * musicals in Concert 2014: live in ziggodome (RTL Nederland is mediapartner bij dit event)
  * special 10 jaar na de tsunami op tweede kerstdag
  * nieuwjaars muziek programma voor na twaalven. nu gelijk alweer herhaling van Vrienden van Amstel live

 21. Ingrid

  @Erika, Frits, Janny en melanie: Graag! Met de echte sinterklaas inderdaad, Bram van der Vlugt.

  Waar dachten jullie aan? Staatsloterijshow of iets anders? Ik Hou van Holland misschien?

 22. Margriet

  @el-g: een Koffietijd!-special met Hans en Mireille! :)

 23. Lotte

  Ja! Een Koffietijdspecial! :)

  Tijdens 25 Jaar RTL was een herhaling, hoog tijd voor een nieuwe! :)

 24. Batje Bratwurst

  @Ingrid

  Net of Van der Vlugt dat gaat doen joh, kip. Hij is niet voor niks gestopt.

 25. Jessica

  Hans en Mireille! :)

 26. annie b.

  en het programma bestaat 20 jaar. jubileum :)

 27. Bob

  @annie: tijd voor een special! :)

 28. Margriet

  Koffietijdspecial! :)

 29. anoniempje

  met hans en mireille

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.