Stop Ebola wordt sobere tv-actie

De tv-actie Stop Ebola die NPO, RTL en SBS vandaag houden, is relatief sober. Dat vertelt Rik van de Westelaken, die voor de NPO verslag doet vanuit het Giro 555-callcenter, vandaag in het AD. NPO, RTL en SBS doen allemaal verslag vanuit het callcenter, maar een gezamenlijke show is er niet. “We presenteren niet samen, hoor. Het was allemaal nogal op het laatste moment“, zegt de presentator. “Uiteraard doen we betrokken verslag, maar het wordt geen Mies Bouwman met Open het dorp.”

Tv-acties voor onder meer de Filipijnen en Haïti waren veel grootser. “De actie van vandaag is kleiner dan de voorgaande, maar het is ook geen wedstrijd welke ramp het ergste is“, zegt hij.

Het komt erop neer dat de tv-zenders in hun prominente programma’s overschakelen naar het callcenter. RTL 4 besteedt zelfs in kijkcijferhit The Voice of Holland aandacht aan de ramp.

Namens RTL doet Nance Coolen verslag vanuit het belpanel. SBS 6 schakelt Airen Mylene voor Shownieuws en Mirella van Markus voor Hart van Nederland in.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen