‘John en Humberto meest invloedrijke mediamensen’

Foto: RTLJohn de Mol is voor het vierde jaar op rij uitgeroepen tot de meest invloedrijke persoon in de Nederlandse media. Dat bleek woensdagavond tijdens het DeMedia100 Diner in het American Hotel in Amsterdam. DeMedia100, de lijst van de 100 meest invloedrijke mensen in de Nederlandse media, is dit jaar voor de vierde keer opgesteld. Er is wel een nieuwe nummer twee: Humberto Tan. Geholpen door het succes van RTL Late Night, schiet hij omhoog van nummer zestien naar twee. 

De nummer twee van vorig jaar, Matthijs van Nieuwkerk, weet met De Wereld Draait Door op NPO 1 meer kijkers te trekken, maar toch moet hij genoegen nemen met een zesde plaats. Op de derde plaats staat net als vorig jaar Alexander Klöpping. Hij gooit hoge ogen met Blendle.

RTL draait een goed 2014 en dat is in de lijst terug te zien. Op de vierde plaats staat namelijk RTL-televisiebaas Erland Galjaard. Hij klimt vier plaatsen vanaf nummer acht. Ook RTL’s CEO Bert Habets klimt: van negen naar zeven.

In de lijst 28 staan nieuwkomers. “Ronduit spectaculair is de binnenkomst van Peter de Mönnink op positie negen“, aldus de organisatie. “Hij begon op 1 januari als CEO van Sanoma en is daarnaast sinds 1 oktober ook CEO van SBS Broadcasting.

Andere bekende tv-namen in de lijst zijn Linda de Mol (8), Reinout Oerlemans (12), Henk Hagoort (14), Jeroen Pauw (21), Albert Verlinde (35), Johan Derksen (51), Winston Gerschtanowitz (71) en Paul de Leeuw (95).

De volledige lijst is hier te bekijken.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen