Arjen Lubach verliest eenderde kijkers

Arjen Lubach zit in de lift naar beneden met zijn satirische nieuwsshow Zondag met Lubach. Na een magere 319.000 kijkers voor de première, trok de tweede aflevering zondag slechts 218.000 kijkers naar NPO 3. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Lubach is eenderde van zijn kijkers verloren. De komediant zag ook het marktaandeel van zijn programma ongeveer flink inzakken. Hij kwam zondag uit op 2,9 procent aandeel, waar dat een week eerder nog dik 4 procent was.

Lubach stelt teleur op de zondagavond, dat al jaren de meest bekeken uitzendavond van NPO 3 is. 3 Op Reis en de serie A’dam – E.V.A., die ervoor te zien waren, trokken respectievelijk 546.000 kijkers (7 procent marktaandeel) en 608.000 kijkers (8 procent).

Voorafgaand aan de eerste uitzending zei Lubach zich niet druk te maken om kijkcijfers. “Ik weet niet eens welk target we moeten halen, daar ben ik als maker niet mee bezig. Bovendien is het niet goed voor mijn creativiteit. Maar het zou hypocriet zijn te zeggen dat het me niets doet als er maar tien mensen kijken“, vertelt hij.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen