Nieuwe dramaserie VPRO in één week op NPO 3

Foto: RTL

De VPRO gaat de nieuwe vijfdelige serie Suspicious Minds uitzenden in één week tijd. Vanaf maandag 17 november is de reeks elke avond om 23.10 uur te zien op NPO 3. Dat heeft de omroep vandaag laten weten. De Nederlandse productie speelt zich af op een huisfeest en is een portret van de huidige generatie twintigers. “De makers hebben zich voor de serie laten inspireren door zowel hun eigen gênante ervaringen als die van hun vrienden en kennissen“, zegt een woordvoerder. 

De avond op het huisfeest wordt van achter naar voren verteld, met het laatste uur het eerst. “In vijf afleveringen komen er meer dan vijftig personages voorbij. In flarden en fragmenten krijgen we een beeld van hun avond te zien.”

Het is de eerste tv-serie van regisseur Ivo van Aart (25) en scenarist Daan Windhorst (24). “De cast van de serie bestaat uit een nieuwe generatie van steengoede acteurs. Mensen waarvan ik overtuigd ben dat ze over vijf jaar stuk voor stuk grote namen zijn“, zegt Van Aart.

Windhorst is blij dat de VPRO de serie dagelijks gaat uitzenden. “Door alle verschillende verhaallijnen is het veel leuker om de serie te kijken met de vorige aflevering nog vers in je achterhoofd.

Bovendien staat de serie zo veel sneller in zijn geheel online, waar een belangrijk deel van ons publiek zich bevindt.”

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen