Rutger Castricum verlaat PowNed niet

Rutger Castricum heeft niet de wens om net als oud-PowNews-collega’s als Daan Nieber (naar RTL), Danny Ghosen (naar EO) en Jan Versteegh (naar BNN) over te stappen naar een grotere omroep. Dat heeft hij laten weten aan 100% NL. Castricum heeft het prima naar zijn zin. “Het is wel zo dat je altijd bezig bent met of je je kunt ontwikkelen of niet. We stoppen met PowNews, maar absoluut niet met de omroep. Er zijn binnen de omroep dus mogelijkheden en kansen genoeg“, zegt hij.

Er komen volgens Castricum genoeg ‘nieuwe en andere programma’s’ aan. Als de talkshow van Jeroen Pauw flopt, zou hij hem graag opvolgen. “Wie weet. Het is wel een manier van televisie maken die mij erg leuk lijkt, maar of dat er in de toekomst in zit…

Met zijn huidige programma Camping PowNed veroorzaakt Castricum veel ophef. “Ophef vind ik altijd goed. Daar heb ik nooit zo veel problemen mee. Elke ophef zorgt voor meer kijkers en het programma is het waard om te kijken.”

De kritiek is dat de kandidaten te kijk worden gezet. “Ik ben het daar niet mee eens. Televisie is altijd kijken. Elk tv-programma dat dat ontkent, liegt.”

Natuurlijk maken we met televisie om naar hen te kijken. Maar we zetten hen niet op televisie om alleen om hen te lachen en ernaar te kijken. We gaan ook met ze aan het werk.”

 

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen