Joan was niet voorbereid op Songfestival-lawine

Joan Franka was niet voorbereid op de storm van reacties die haar optreden op het Eurovisie Songfestival 2012 uitlokte. Dat vertelt de voormalig The Voice-kandidate vandaag in De Telegraaf. Critici vonden Franka vals zingen op het liedjesfestijn. “Het kan gebeuren dat je een keer een slecht optreden hebt, maar als dat gebeurt terwijl miljoenen mensen kijken, dan is dat best wel heftig. Iedereen had er een mening over. Daar was ik niet op voorbereid. Er volgde een lawine aan negatief commentaar.

Daar schrok Franka zich een hoedje van. “Wil ik nog wel muziek uitbrengen, dacht ik. Moet ik het niet gewoon voor mezelf houden? Wil ik wel in het zakelijke deel van de muziek zitten?

Daarop vertrok Franka naar Parijs, waar ze zich als straatmuzikante opnieuw uitvond. “Ik voelde hoe puur het was als iemand 50 cent in je koffertje gooide en hoe gelukkig je daar van werd. Dat had ik nog nooit ervaren. Het voelde zo echt.”

Daar heb ik mezelf weer gevonden. En daar ben ik nieuwe muziek gaan schrijven. En dat is ook de muziek waarmee ik nu verder ga en waarmee ik nu optreedt.”

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen