Jim wilde niet wachten op ontslag bij SBS 6

Jim Bakkum beëindigde in juli zijn samenwerking met SBS 6, omdat hij het tv-station voor wilde zijn. Dat vertelt hij in Mikro Gids. Bakkum presenteerde lange tijd de showflits van Shownieuws, totdat hij in de zomer aangaf op te stappen. “Sowieso zou die korte uitzending stoppen; ik wilde opstappen voordat ze mij eruit zouden schoppen. Bovendien vond ik mijn toekomst al vol genoeg met én een tweede kind op komst, verhuizen, verbouwen, een ep uitbrengen én straks weer het theater in.” 

Hij gaat namelijk in de musical Hartsvrienden spelen. “Collega’s Kim-Lian van der Meij en Chantal Janzen zeggen eigenlijk ook altijd: liever geen tv ernaast, als je in het theater staat. Anders ben je nooit meer thuis.”

De presentator weet wat het is om werkstress te hebben. Hij ervoer het zelf in 2007, toen hij het programma De Weg Naar Fame presenteerde. “Leuk om te doen, maar helaas denk ik niet met veel plezier terug aan die periode. Ik was oververmoeid.”

Op dat moment speelde Bakkum namelijk ook in Grease. “Ik woog nog maar 71 kilo. Het ongeluk waarbij ik samen met Bettina vanaf het podium met een auto de orkestbak in reed, wijt ik ook aan de stress.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen