‘De Mol doelwit van zware criminelen’

Foto: RTL

Het feit dat John de Mol ondanks alle media-aandacht toch weer een afpersingsbrief heeft ontvangen, kan erop duiden dat het om zware criminelen gaat. Dat zegt veiligheidsexpert Erik Muller van beveiligingsbedrijf Cortex vandaag in het AD. “Criminelen die zich ondanks de compositietekening nog steeds veilig wanen en er niet voor terugdeinzen met hun plan verder te gaan”, zegt Muller, die daaraan toevoegt dat deze manier van werken ‘in algemene zin’ duidt op een goed doordacht plan.

Echte criminelen weten wat ze doen, aldus Muller. “Die hebben nagedacht over een plan en laten zich daar niet vanaf brengen. Dat een gelegenheidsafperser gewoon doorgaat, is erg onwaarschijnlijk. Die heeft niet nagedacht over wat te doen als er een compositietekening verschijnt.”

Vorige week dinsdag toonde de politie in Opsporing Verzocht een compositietekening van de afperser. Het leverde 500 tips op.

De afperser dreigt het gezin van zijn zus Linda de Mol iets aan te doen, als John de Mol niet met enkele miljoenen euro’s over de brug komt.

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen