Het Beste Idee-jurylid verder door het leven als vrouw

Geplaatst op Fri 17 Oct 2014 om 13:35

De kijkers van Het Beste Idee van Nederland zullen volgende week zaterdag even moeten wennen, als het vertrouwde jurylid Erland Bakkers straks wordt aangekondigd als Erlynne Bakkers. Hij heeft een geslachtsoperatie ondergaan. Dat vertelt ze vandaag in De Telegraaf. De ingreep vond plaats in november en was het slot van een zeven jaar durend proces. “Eind 2011 besloot ik vrouw te worden. Voor mij was het kiezen voor leven, en voor mijn kinderen. Anders was ik eruit gestapt.

Bakkers kon niet langer als een man leven. “Op een middag in 2010 keek ik naar buiten en dacht: als ik een touw pak en in die boom ga hangen, ben ik van de pijn af.

Kandidaten in het programma zagen mij als assertief en dominant. Maar dat was totaal niet hoe ik in mijn kern was. Dat verdriet ging diep. Ik besefte dat ik een leven leidde waar geen reet van klopte.

Volgende week durft Bakkers zich voor het eerst aan de kijkers thuis te presenteren. “Het heeft al met al tien jaar van mijn leven gekost, maar het is het waard geweest!

Het Beste Idee van Nederland is vanaf zaterdag 25 oktober elke week om 20.00 uur te zien bij SBS 6.
34 Reacties op “Het Beste Idee-jurylid verder door het leven als vrouw”


 1. André

  Ik hoop dat Bakkers nu het geluk zal vinden. Dat moet een diep dal zijn geweest. Ik hoop dat het commentaar hier ook positief zal blijven.

 2. Mark

  Ik zou zeggen: zoek een goede psychiater. En hoe oud is die man/vrouw? Is ze daar als kind niet achter gekomen. Dan ben je van mijn part behoorlijk gek als je tientallen jaren zo blijft rondlopen. Zoiets zien de ouders toch ook?

 3. Wendelien

  Wat een geweldige stap. You go girl!

 4. Henk

  Hier een interview met haar: http://www.show.nl/video/clips/2014/extra-jurylid-beste-idee-van-nl-openhartig-geslachtsverandering/

 5. WillemB

  Ik vind het van lef getuigen om zo’n stap te zetten en ook om dan weer aan het beste idee mee te doen.

 6. Jesse

  Wat goed dat ze zichzelf laat zien en gewoon weer meedoet aan het programma!

 7. V

  Lekker ding jonguh!

 8. Mark2

  Misschien wel het beste idee van Nederland!

  Ik vind het stoer!

 9. m

  Enorm veel respect voor de keuze die ze gemaakt heeft! Ik hoop dat je nog lang gelukkig mag blijven en wat straalde je tijdens het interview zeg. Ik wens je een gelukkige en zonnige toekomst toe met je partner en alle kinderen die jullie samen hebben.

 10. Sebas

  Alle respect maar als je uit alle namen ter wereld kunt kiezen, waarom dan in godesnaam Erlynne…

 11. Y

  Ik vind het echt super goed en stoer dat zij er zo voor durft uit te komen.
  Wat zal ze het moeilijk hebben gehad. Jammer dat er dan mensen zijn zoals Mark die reageren met: had een psychiater gezocht, de ouders zien het ook? Je beslist zoiets niet even tussen de soep en aardappelen door om het maar even zo te zeggen.
  Succes met je verdere leven, Erlynne

 12. Remus

  Ik ben blij dat je de stap hebt genomen en nu zo gelukkig bent, Erlynne. Ik kan me als zogenaamd normale man natuurlijk niet voorstellen hoe gekmakend het zal zijn geweest om in een lichaam te leven waarin je je nooit hebt thuisgevoeld.

  @Sebas:
  Ik ben maar ff zo vrij om aan te nemen dat ze een naam wilde die op haar vroegere naam leek. Als dit inderdaad het geval is, dan kon ze niet kiezen uit “alle namen ter wereld”.

 13. Remus

  Oh, en @Mark:
  Voordat je in dit land een geslachtsoperatie mag ondergaan wordt je helemaal doorgelicht door psychiaters. En door de eerste de beste “goede psychiater”, maar door de top op dit gebied. Dit om te voorkomen dat er andere dingen aan de hand zijn, bijvoorbeeld apotemnofilie.

 14. Remus

  *En nietdoor de eerste de beste “goede psychiater”

  Zul je net zien dat ik precies het belangrijkste woord vergeet…

 15. Piet P.

  Sorry maar zo ieman neem je toch niet serieus , gaat ie nou ook hoog praten.? Bizar!,,,

 16. Andre

  Alle lof! Ik vind het geweldig. En er gelijk mee in de openbaarheid helpt zeker om taboes te doorbreken. Ik begrijp de verwarring van anderen, maar probeer de verwarring van Erlynne eens te begrijpen. Je mag het raar vinden, maar behoren we niet gewoon iemand anders zijn/haar keuze te respecteren? Wie zijn wij om een (negatief) oordeel te vellen? En psychiaters hebben hun handen vol met mensen die onwetend, begriploos en respectloos zijn….

 17. Caat

  Heel veel respect!! Echt heel dapper om jezelf te accepteren en te kiezen voor wie je echt bent.
  Het is nog veel te weinig geacepteerd in deze maatschappij.
  Juist daarom heel dapper!

 18. Gepe

  Ik snap dit wel.
  Mijn hond Fifi was al jaren ongelukkig,ze zat al jaren niet lekker in haar vel.
  Sinds ze na diverse operaties eindelijk een poes is,leeft ze weer helemaal op!

 19. Anonymous

  Echt een freakshow.

 20. Vera

  @Gepe

  Wauw, wat hilarisch. Wat een komisch talent. Hier moet je iets mee doen. Maar liever niet hier in de buurt, mss is er nog een ijsschots vrij op de Noordpool.

 21. michelle

  Oa. @mark met de vraag waarom kiest hij hier nu voor, en die ouders merkte die niets.
  Ik zou zeggen, lees eens de reacties van sommige mensen hier… Dit is waarom mensen zoals hij het dus zolang mogelijk verborgen proberen te houden. Omdat het HELAAS nog niet altijd geaccepteerd wordt of begrepen wordt.

 22. Remus

  WAT? Waarom is de reactie die ik schreef vóór mijn bericht van 15:58 uur na controle niet goedgekeurd maar weggehaald? Ik had een tekst geplaatst waarin ik Erlynne steun en een reactie geef op de vraag van Sebas om 15:22 uur. Nogmaals: WAT? Waarom wordt zoiets in godsnaam niet geaccepteerd? Er stond geen kwaad woord in, juist het tegenovergestelde. Volgens mij ben ik niet snel van mijn a propos, maar ik ben nu werkelijk met stomheid geslagen.

 23. ChrisV

  Een aantal treurige reaguurders en tv-collega’s dienen zich echt diep te schamen.
  Erlynne is juist dapper en niet lichtzinnig in haar uitlatingen. Kunnen deze azijnpissers wat van leren.

 24. Waaromdan

  Mark denk aub na voordat je zulke opmerkingen plaatst. Het is heel makkelijk oordelen zonder dat je enig idee hebt waarover je praalt. Ik Begrijp dat je je niet kunt voorstellen waarom iemand in het verkeerde lijf zit, maar veroordeel dat dan niet. Dat zegt genoeg over jouw beperkte blik op het leven. Mijn partner voelde zich ook vrouw en hoe moeilijk dat ook was voor zowel hem(haar) als voor mij als zijn vriendin, voor ons was het uiteindelijk een verrijking en een hoge mate van wederzijds vertrouwen. Helaas dacht de buitenwereld daar net als jij dus heel anders over, en was er weinig begrip. Daardoor kon hij niet anders dan een einde aan zijn leven maken en je hebt geen idee wat dat met de nabestaanden doet…..
  Ik ben supertrots op Erlynne omdat ik weet wat voor traject zij heeft moeten doorstaan!!!!!!!!!!!!!!!!!

 25. Tja

  Deze mensen moeten door een hel gaan, van operaties en hormonen slikken.
  Het zal je maar gebeuren dat je in een verkeerd lichaam zit.

  Nadeel is dat je het wel vaak ziet.
  Bij Kelly is het goed aangeslagen.

  Maar is Erlynne nu gelukkig is, nou mijn zegen heb je.

  respect!

 26. Karin

  Jammer, vond het een lekkere sexy vent om te zien! En inderdaad, hij kwam beslist anders over. Zo zie je maar dat schijn kan bedriegen. Ik vind Erlynne juist heel goed gekozen. Hoop dat ze gelukkig wordt.

 27. T.E.D.

  @ Mark

  Veel ouders willen zoiets gewoon niet zien… Zeker als je terug gaat naar de tijd dat zij nog kind was. Afgezien van het feit dat dit toen nog echt een taboe was, was toen sowieso medisch nog niet mogelijk wat nu mogelijk is.

  Ik ken zelf een aantal transgenders en ben blij dat zij wel liefhebbende ouders hebben die op jonge leeftijd al openstonden voor hun gevoel en hun gesteund hebben in dit moeilijke proces.
  Niet iedereen in de omgeving heeft hier respect voor en zonder de onvoorwaardelijke steun van je familie en vrienden is het echt niet te doen.

  Ik vind dat ieder mens heeft recht op geluk, en dat niemand het recht heeft om te bepalen wat normaal is, of wat gelukkig zijn betekend voor een ander.

  Gelukkig leven we tegenwoordig in een tijd waar in echt geluk voor iedereen haalbaar is en dat vele taboes doorbroken zijn (in ieder geval voor de wet).

 28. anonymous

  Ze was gisteren bij RTLLN maar volgens mij nog niet helemaal “klaar”.
  Nog te duidelijk een man.
  Kan beter.

 29. anonymous

  Tja, bij Kelly zie je ook duidelijk dat ze man was.
  Tenminste, wij vrouwen zien dat altijd wel.

 30. Owen

  Mannen die het niet zien zijn gewoon dom!

 31. Margaret

  Hoop dat ze het geluk gevonden heeft, beter laat dan nooit!

 32. Miraaa

  Hij is geen vrouw geworden….. hij is nu alleen een man met een misvormde penis.

 33. Desiree

  Wat een moedige beslissing! Wat een kanjer van een partner moet daar naast staan om samen de weg te kiezen en steun in te bieden. Respect voor deze partner.

 34. Henry

  Tja, al draagt een aap een gouden ring, het blijft een lelijk ding.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.