Het Beste Idee-jurylid verder door het leven als vrouw

De kijkers van Het Beste Idee van Nederland zullen volgende week zaterdag even moeten wennen, als het vertrouwde jurylid Erland Bakkers straks wordt aangekondigd als Erlynne Bakkers. Hij heeft een geslachtsoperatie ondergaan. Dat vertelt ze vandaag in De Telegraaf. De ingreep vond plaats in november en was het slot van een zeven jaar durend proces. “Eind 2011 besloot ik vrouw te worden. Voor mij was het kiezen voor leven, en voor mijn kinderen. Anders was ik eruit gestapt.

Bakkers kon niet langer als een man leven. “Op een middag in 2010 keek ik naar buiten en dacht: als ik een touw pak en in die boom ga hangen, ben ik van de pijn af.

Kandidaten in het programma zagen mij als assertief en dominant. Maar dat was totaal niet hoe ik in mijn kern was. Dat verdriet ging diep. Ik besefte dat ik een leven leidde waar geen reet van klopte.

Volgende week durft Bakkers zich voor het eerst aan de kijkers thuis te presenteren. “Het heeft al met al tien jaar van mijn leven gekost, maar het is het waard geweest!

Het Beste Idee van Nederland is vanaf zaterdag 25 oktober elke week om 20.00 uur te zien bij SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen