‘Hallo Nederland kopie Hart van Nederland’

Jeroen Latijnhouwers ontkende het in de voorpubliciteit met klem, maar volgens tv-recensent Jean-Pierre Geelen van de Volkskrant is er geen andere conclusie mogelijk: zijn nieuwe nieuwsrubriek Hallo Nederland is een kopie van Hart van Nederland. Dat schrijft hij vandaag in de krant. Geelen vindt het niet origineel. Het begint al met de naam, schrijft hij. “Spreek het een paar maal snel achter elkaar uit, en je hoort jezelf al snel iets mompelen dat verdacht veel lijkt op Hart van Nederland.”

Hallo Nederland, waarin regionaal nieuws centraal staat, heeft niet alleen gelijkenissen met Hart van Nederland. “Aan de desk van Hallo Nederland leek het óók verdacht veel op zijn vorige standplaats, Editie NL.

Een gemiste kans, vindt Geelen het. “Hart van Nederland heeft de oudste rechten. Editie NL is goede tweede. Een publieke omroep zou zijn geld beter moeten besteden dan aan bewezen commercieel succes jaren na dato nog eens overdoen.

Beslist geen kopie? Hallo, zeg.

Hallo Nederland begon maandag als een onderdeel van de talkshow Tijd voor MAX. Er keken 291.000 kijkers naar de eerste aflevering. Zijn vorige programma Editie NL had er 901.000.

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen