‘Sneeuwbal begint te rollen bij SBS’

Tv-baas Remko van Westerloo van SBS heeft het idee dat SBS 6 niet meer zo veel last heeft van een imagoprobleem. Dat heeft hij laten weten aan het ANP. Volgens Van Westerloo lijkt aan het ‘SBS-bashen’ een einde te komen en keren de kijkers langzaam weer terug. “Het is geen exacte wetenschap. Soms ligt het niet aan wat je programmeert, maar blijven kijkers weg omdat ze denken dat het toch niets is. Maar we blijven soms een beetje een zwak besje, en zullen vast nog wel eens uitglijden.” 

Toch groeit SBS ‘substantieel in kijkcijfers en marktaandeel’, aldus Van Westerloo. “We trekken met Utopia veel kijkers die blijven hangen en daarna zien dat de rest ook goed is. De sneeuwbal begint eindelijk te rollen.

In het nieuwe seizoen versterkt Van Westerloo de vooravond van SBS 6 met de datingshow Is This Love?, blijft drama een belangrijk speerpunt en krijgt Beau van Erven Dorens een nieuwe talentenjacht: The Winner Takes It Al.

Vooral de lancering van die laatste show vindt Van Westerloo spannend. “We hebben het altijd een beetje moeilijk met grote amusementsshows. Maar we moeten risico’s blijven nemen en zoeken naar eigen successen.

Ook van Het Beste Idee van Nederland verwacht hij veel. De show wordt gepresenteerd door Jochem van Gelder en Britt Dekker. “Britt is een talent. Zij gaat mensen echt verrassen.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat SBS 6 ook na de zomer een dagelijkse talkshow met de VI-mannen moet uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen