Rik Hoogendoorn blij met tv-comeback

Foto: Fred de GrootRik Hoogendoorn is blij dat hij weer terugkeert op het scherm. Dat vertelt de acteur, vooral bekend van Kees & Co, vandaag in het AD. Hoogendoorn volgt Jack Wouterse op in de veel bekeken SBS 6-serie Dokter Tinus met Thom Hoffman. “Er is gelukkig nog een leven buiten de tv, maar ik ben blij dat ik weer de kans krijg om te laten zien wat ik als acteur in huis heb“, vertelt de acteur, die het de afgelopen jaren flink wat rustiger heeft gehad. “Na Sesamstraat werd het wel erg stil…

Dat Hoogendoorn opduikt in een comedy, is niet onverwacht. “Men vindt dat ik een komisch gezicht heb. Dat wil echter niet zeggen dat ik alleen dat genre kan spelen. Ik zie ook niet echt een enorm verschil tussen comedy en drama.”

Het gaat erom dat je als acteur je personage geloofwaardig neerzet. Ik speel net zo goed Willem van Oranje“, besluit hij.

Dokter Tinus is vanavond om 20.30 uur te zien op SBS 6. Direct erna volgt het programma Hollands Beste Bloemstylist met Kees Tol.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen