NPO staat achter ‘dure verbouwing’ hoofdkwartier

De NPO staat nog steeds achter de ‘dure’ verbouwing van zijn hoofdkwartier, waarvoor vijf miljoen euro is vrijgemaakt. Dat zegt een woordvoerster vandaag in het AD. Dat bedrag en het inschakelen van ‘bureau peperduur’, zoals het chique bureau Ex Interiors wordt genoemd, wekt volgens de krant argwaan in Den Haag en bij omroepbazen. “Het Filmcentrum is een oud pand. Er is dringend renovatie nodig, bijvoorbeeld op het gebied van brandbeveiliging en luchtzuivering“, stelt de NPO echter.

De helft van het budget is puur nodig om in dit gebouw te kunnen blijven werken“, vervolgt zij. “We gaan niet op een houten kistje zitten, maar het wordt hier echt geen luxepaleis.

Bovendien moet de verbouwing zichzelf terug gaan verdienen. “De NPO zit nu verdeeld over vijf etages. Dat wordt teruggebracht naar twee. De andere etages worden benut om radiostudio’s te bouwen en om ruimte te verhuren.

De keuze voor Ex Interiors is niet buitensporig, aldus de NPO. “Ze zaten met hun tarief in de middenmoot. We hebben enorme bezuinigingen achter de rug en beseffen ons dat we omgaan met belastinggeld.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen