Ria Bremer vindt tv-comeback erg zwaar

Ria Bremer (75) merkt dat haar tv-comeback een behoorlijke inspanning met zich meebrengt. Dat vertelt de presentatrice in weekblad Weekend. Bremer komt in januari met vier specials van haar vroegere programma Vinger aan de Pols, waarvoor ze erg druk is. “Het is alleen wel erg zwaar hoor“, geeft ze aan. “Gelukkig neemt regisseur Sonja Sennema me veel werk uit handen. Toch merk je natuurlijk wel dat je 75 bent, maar het journalist zijn raak je nooit kwijt. Het blijft kriebelen.

De tv-comeback komt niet zo maar uit de lucht vallen. “Dat komt eigenlijk door een item dat ik ooit deed over een meisje dat kanker had en heel erg ziek was. Kies je er dan als ouders voor om je dochter te laten leven met zware beperkingen of om haar te laten sterven?

De ouders van dit meisje namen de beslissing haar te laten leven. Ik vroeg naderhand aan de vader hoe hij over een aantal jaar over dat besluit zou denken. Hij antwoordde dat ik dat over twintig jaar aan zijn dochter moest vragen.”

En dat doet ze nu. “Dat onderwerp is één van de vier documentaires die ik heb gemaakt. Ze duren 30 minuten en worden uitgezonden door de AVRO. Onder de titel Vinger aan de Pols met daarachter de naam van het onderwerp.”

Ik heb ook weer contact gezocht met artsen van destijds. Hoe kijken zij op zaken terug? Al pratende kwamen er zo veel zaken naar boven, dat ik nog onderwerpen genoeg zou hebben. Dus wie weet.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat SBS 6 ook na de zomer een dagelijkse talkshow met de VI-mannen moet uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen