MAX baalt van Heel Holland Bakt-producten in AH

Omroep MAX baalt er stevig van dat er vanaf vandaag een Heel Holland Bakt-productenlijn te vinden is in Albert Heijn. Dat zegt omroepbaas Jan Slagter vandaag in De Telegraaf. Slagter heeft er niets mee te maken. “Heel Holland Bakt is van oorsprong een programma van de Britse publieke omroep, de BBC. In ons contract met de BBC is vastgelegd dat zij dit mogen doen. Ik wist het eerst niet eens; het staat in de kleine lettertjes“, aldus de tv-baas, die destijds mogelijk zijn leesbril kwijt was.

Publieke omroep mogen officieel niet dienstbaar zijn aan winst van derden. “Wij hebben hier niets mee te maken en we verdienen er ook niks aan. De BBC buit nu ons succes uit en daar baal ik van. Niet omdat we er geen geld voor krijgen, maar ik had het zelf nooit zo gedaan.”

Je mag ’programmagerelateerde producten’ op de markt brengen, maar dan denk ik eerder aan een dvd of een keukenschort. Een complete lijn doet ons programma geen goed“, vindt hij.

Slagter heeft het Commissariaat voor de Media op de hoogte gebracht. “Misschien leidt het er wel toe dat de we niet meer dit soort contracten af mogen sluiten.

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen