Flikken, Penoza en SynDroom strijden om Ring

Geplaatst op ma 29 sep 2014 om 19:44

Foto: RTL

De TROS-dramaserie Flikken Maastricht met Angela Schijf en Victor Reinier, de KRO-dramaserie Penoza met Monic Hendrickx en de RTL 4-serie SynDroom met Johnny de Mol maken kans op de Gouden Televizier-Ring 2014. Dat heeft de organisatie vanavond bekendgemaakt. Het is de tweede keer dat Flikken Maastricht kans maakt op de prestigieuze publieksprijs; vorig jaar verloor de serie van Wie is de Mol. Penoza en SynDroom hebben voor het eerst een plek in de top-3 weten te bemachtigen.

Johnny de Mol maakt dubbel kans op een prijs, want hij is opnieuw genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster voor beste mannelijke presentator. Met die prijs ging de RTL 4-presentator vorig jaar naar huis.

De Mol strijdt in die categorie met tv-collega’s Art Rooijakkers (AVRO) en Humberto Tan (RTL 4). Tan is op dit moment de meest besproken tv-presentator, vanwege zijn succesvolle talkshow RTL Late Night.

Bij de vrouwen maken Chantal Janzen (RTL 4), Floortje Dessing (BNN) en Linda de Mol (RTL 4) kans op een Zilveren Televizier-Ster. Vorig jaar ging De Mol ook met de prijs naar huis. Wendy van Dijk is voor het eerst in vier jaar niet genomineerd.

Om de Televizier Aanstormend Talent Award strijden Luuk Ikink (RTL 4), Richard Groenendijk (RTL 4) en Ruud Feltkamp (RTL 4).

In de categorie Gouden Stuiver zijn Checkpoint (EO), Freek in het wild (VPRO) en Wie is de Mol junior (AVRO) genomineerd.

De winnaars van alle publieksprijzen worden bekendgemaakt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala dat de AvroTros op donderdag 16 oktober om 20.30 uur op NPO 1 uitzendt.
55 Reacties op “Flikken, Penoza en SynDroom strijden om Ring”


 1. Angela

  Hoop op:

  Penoza
  Humberto Tan
  Chantal Janzen
  Richard Groenendijk
  Checkpoint

 2. Robin D.

  De genomineerden voor de Talent Award vind ik een lachertje. De rest kan ik me redelijk in vinden.

 3. Elm

  Ruud Feltkamp… seriously…. Dat moest Airen zijn.

 4. stefan

  Haha wat een smaak weer van het Nederlandsche volk. Met als toppunt de ‘talenten’. Het enige talent Jan Versteegh zit er niet bij haha wansmaak Nederland lege hoofden. Syndroom?

 5. A. Zijn

  Ik heb niks met alle drie de programna’s, dus het zou mij een rotzorg zijn wie er wint:-)

 6. RaarMaarWaar

  Penoza!!! Top! Alle 3 de ring genomineerde!
  En lekker geen geer en goor! Heerlijk!
  Gordon slechte verliezer! Aan de telefoon al zijn gal aan het spugen.. Triest!

 7. Mandy

  Zolang Ikink en Tannetje maar niet winnen vind ik alles best.

 8. Tim20 MJ

  Flikken
  Floorje Dessing
  Humberto Tan
  Richard Groenendijk

 9. Rik

  Flikken Maastricht
  Johnny de Mol
  Chantal Janzen
  Richard Groenendijk
  ?

 10. BRK

  Jammer van de genomineerden voor de Ring. Syndroom is leuk en mooi programma, maar niet ring-waardig. Staat daar puur en alleen om alle Johnny de Mol-fans. Flikken Maastricht heb ik niks mee. Penoza ook nooit echt gezien, maar hoor wel dat dat goed is.

  Jammer dat Divorce er niet bij zit dit jaar. Ook had ik het Geer & Goor toch zeker wel gegund. Verder wat mij betreft: Chantal Janzen, Humberto Tan, Luuk Ikink en Checkpoint.

 11. koekoek

  Syndroom
  Humberto Tan
  Floortje Dessing
  Luuk Ikink
  Checkpoint

 12. Timor

  De genomineerden voor de talent award zijn inderdaad een lachertje. Wel top dat Penoza genomineerd is.

 13. emma

  Syndroom
  Humberto tan
  Linda de mol
  Uuk lkink
  ?

 14. Albert

  Penoza
  Humberto Tan
  Floortje Dessing
  Luuk Ikink
  Freek in het wild

 15. Deskundige

  Luuk Ikink, Ruud Veltkamp?

  Talent?????????

  Kom op zeg

 16. Jelle

  Penoza
  Art Rooijakkers
  Floortje Dessing
  Luuk Ikink
  WIDM junior

 17. theo

  Albert Verlinden zat weer eens te kwijlen toen hij hoorde dat er veel RTL gezicht genomineerd waren.

 18. Calvin

  Airen en Jan zouden bij de talenten moeten.

  Penoza
  Humberto Tan
  Floortje Dessing
  Geen van allen
  Wie is de mol junior

 19. Ronald

  Penoza!

 20. Marc

  Bewijst maar weer eens dat Nederlands drama er toe doet met 2 drama series genomineerd voor een Televizier Ring. Ik heb alleen echter niets met Penoza en FM, ik kijker ook niet naar. Daarom mag Syndroom het worden, maar ik verwacht dat FM het wordt omdat deze serie het langst loopt. Dus tja..
  Bij de mannen mag Humberto hem krijgen. Bij de vrouwen mag Floortje hem in ontvangst nemen. En anders Chantal. Maar wat zou het leuk zijn voor Floortje, ook omdat ze nu in het ziekenhuis ligt. Ik ben dus voor de outsider van deze 3 vrouwen.
  Aanstormend talent: frankly my dear I don’t give a damn…Zal me dus jeuken wie hem krijgt in deze categorie.

 21. Jeroen

  Nou, op Flikken na toch wel verrassende genomineerden. Wel leuk hoor dat een kwaliteitsserie als Penoza het haalt.

 22. frank

  hoop op penoza, daarmee vergeleken is flikken amateurtoneel. Veel waardering voor Syndroom maar in dat genre vond ik Down voor Dummies eigenlijk beter.

 23. Anonymous

  Flikken is overrated.

  In vergelijking met Amerikaanse politie series ziet het er zo nep uit.

 24. gtstfites

  Flikken Maasticht
  Art Rooijakkers
  Floortje Dessing
  Ruud Feltkamp
  Checkpoint

 25. frank

  SynDROOM
  Linda de Mol
  Humberto Tan
  Uuk lkink
  Checkpoint

 26. Eva van Dongen

  Flikken maastricht de rest is niet belangrijk voor mij

 27. Mike

  Gordon liet zich inderdaad kennen door zich zo uit te laten bij RTLboulevard. Toch heeft hij een punt. Ieder jaar is er een programma van de Avro genomineerd geweest, nu is het avrotros en is met FM dus weer een programma genomineerd. Ruikt naar manipulatie om in ieder geval bij de laatste 3 te zitten. Kijkerspubliek Penoza is te klein om te winnen, dus die wint sowieso niet.

 28. jackie

  Penoza, echt een topserie. Hoop dat ze winnen! Syndroom is gewoon het zoveelste hulpprogramma. Welliswaar een mooi programma, maar niet Ring-waardig. En Flikken is een leuke serie, maar vergeleken met Penoza vind ik het maar matig.

  Waarom Art genomineerd is snap ik niet, die praat alleen Wie is de Mol? aan elkaar en dat is al jarenlang een succes en dat komt niet door Art. Had daar toch liever Matthijs of Martijn gezien. Humberto zal hem winnen, en terecht als je ziet wat hij op de late avond heeft aangericht (stoppen van P&W en K&vdB + lagere kijkcijfers HVN)

  Bij de vrouwen hoop ik op Floortje, een vakvrouw zeker in haar genre. Chantal zal hem in de toekomst nog wel winnen en Linda tja die heeft alles al. Gelukkig deze keer geen Yvon genomineerd.

  Talent: Luuk Ikink dan maar. Richard is al 20 jaar bezig en Ruud is een acteur en overduidelijk geen presentator.

  Checkpoint, leuk programma. Niet alleen voor de jeugd, maar ook voor de oudere kijkers. Had Zappsport ook wel verwacht bij de genomineerden, gezien de hoge kijkcijfers deze zomer.

 29. Calvin

  @Mike

  Lijkt me vrij logisch. Avrotros heeft gewoon veel goed bekeken programma’s. RTL zat er ook veel bij hoor.

 30. Timber

  Het acteerniveau in FM is dramatisch, zou een aanfluiting zijn als dat wint (snap ook echt niet dat daar zo veel mensen naar kijken, het enige positieve serie aan die serie is het decor van een mooie stad). Doe mij SynDroom maar.

 31. Johannes

  Hoeveel jaar geleden was sbs genomineerd? Of is het altijd de po en RTL?

 32. Fabrice

  Syndroom
  Humberto Tan
  Floortje Dessing
  Richard Groenendijk
  Checkpoint

 33. Marc

  @jackie: elke genomineerde is ring-waardig want het is de keuze van het publiek. Het kan jou keuze wel niet zijn, maar wel dat van de kijker en daar gaat het om. Mijn keuze is het ook niet dit 3 tal, in iedergeval FM en Penoze, maar ja, zo werkt dat met een publieksprijs nu eenmaal. Deal with it.

 34. A. Zijn

  Wat betreft de andere categorieën:
  -Art Rooijakkers of Humberto Tan (is mij om het even. Jammer dat Martijn er wederom niet bijzit)
  -Floortje Dessing (is met Floortje naar het Einde van de Wereld boven zichzelf uitgestoken dit seizoen en verdient het dus om dit jaar de prijs te winnen)
  -Gouden Stuiver kan ik niet over oordelen.
  -Luuk Ikink (al vond ik Jan Versteegh en Airen Mylene dé talenten van seizoen 2013-2014)

 35. Anonymous

  Humberto
  Linda
  Luuk

 36. Marc

  Aanstormend talent Luuk Ikink, Richard Groenendijk en Ruud Feltkamp???

  WATTEEEEEEE????

 37. Belsnoeker

  Ik gun die ring aan Floortje Dessing. Ze is een geweldige vrouw, nu helaas ziek.
  Zij heeft tenminste alles van de wereld gezien. Ze weet wat er speelt in de wereld. Dus massaal op Floortje stemmen en niet op de andere 2 leeghoofden van zelfbenoemde “topsterren”.

 38. Edwin

  Luuk Ikink als talent genomineerd? Dat kan toch niet waar zijn. Ik ben het echt helemaal niet eens met alle genomineerden en ik kijk wel wat anders die avond.

 39. ABCD

  Wat een zegen dat Gordon geen ring krijgt dit jaar. Hopelijk krijgt hij hem ook nooit. Hooguit een ring als zijnde de artiest waar je gelijk bij wegzap.

 40. Marc

  Wat een losers ook weer bij AvroTros. Moet je voor de gein eens op ‘Televizier-Ring’ zoeken op avrotros.nl. Dan vind je dus geen hol. Dom volk.

 41. Stefan

  Was vroeger wel fan van gordon of laat ik het zo zeggen vond hem wel leuk, maar hoe hij deed in rtl boulevard. Zo kinderachtig echt niet normaal. Een vals verwend kreng. Vaak staan hier negatieve reacties van albert verlinde op de site, maar die sprak gordon mooi toe. Zou wel meer mensen mogen, wat een vervelende reactie. Wat een slechte verliezer

 42. alexander gerritsen

  flikken Maastricht verdiend de ring geweldigen serie groetjes van een trouwe flikken Maastricht kijker.

 43. Michel

  @ jackie Art Rooijakkers doet alleen Wie is de Mol aan elkaar praten? Alleen al bij de AVROTROS doet hij: Zóóó, Cash op Zolder, Nederland van alleman, Bureau Rooijakkers en Verster, Wie is de Mol jr, Popcafe
  en deed hij: Sta op tegen kanker, Edwin zoekt Fortuyn, TEDxAmsterdam 2012, Gouden Loeki 2013, Televizierringgala , Fort Boyard , Lola zoekt Brood en Mag ik u kussen?

 44. hans

  klopt geen leuke reactie van Gorden maar aan de andere kant wel eerlijk en later zei die wel volgend jaar beter. iemand anders die het zelfde er over denkt zegt het niet.
  Chantal had het totaal niet verwacht die stond daar alleen met een fles drank al klaar
  en toen verstond ze Albert eerst ook nog niet ze dacht even dat het een grap was volgens mij Divorce niet bij laatste 3 maar in de studio bij Boulevard werd gezegd komt hard aan…. Chantal even een grap toen weer de teleurstelling zichtbaar.

 45. Jantje Kruimel

  First comment.

 46. Mar

  Waarom is iedereen zo gek van EInde van de wereld met Floortje. Is niks meer of minder dan wat ze al deed voor bnn etcetera, maar puur omdat het nu goed geprogrammeerd stond na WIDM is iedereen opeens lyrisch. Ik vind het leuk om te kijken maar om nou te zeggen dat dit voor floortje ring verdiend. Nee. Maar dit gezegd hebbende snap ik meer niet van die nominaties. Als dit daadwerkelijk op een eerlijke manier mening van het volk is, snap ik dat wij wereldwijd geen kut voorstellen.

 47. Mar

  Waarom is iedereen zo gek van EInde van de wereld met Floortje. Is niks meer of minder dan wat ze al deed voor bnn etcetera, maar puur omdat het nu goed geprogrammeerd stond na WIDM is iedereen opeens lyrisch. Ik vind het leuk om te kijken maar om nou te zeggen dat dit voor floortje ring verdiend. Nee. Maar dit gezegd hebbende snap ik meer niet van die nominaties. Als dit daadwerkelijk op een eerlijke manier mening van het volk is, snap ik dat wij wereldwijd niks voorstellen.

 48. twan

  Flikken, johnny en doe maar richard. Wel Rtl 4 avondje kan het worden.

 49. Anonymous

  Geen Divorce, geen Geer en Goor, geen Late Night. De schok was groot bij Boulevard.

 50. Karin

  Alle drie prachtige programma’s

 51. Dave

  Gordons reactie in RTL Boulevard was echt tenenkrommend en genant met zijn anti publieke omroep geneuzel.

 52. Koehoen

  Denk dat dit hem wordt..
  .. Flikken Maastricht.
  .. Humberto Tan.
  .. Linda de Mol.
  .. Richard Groenendijk.
  .. Wie is de Mol? Junior.

 53. Mark

  Gewoon 2 ringen uitreiken, 1 naar het beste programma van het jaar, dus wat heel goed scoorde. Dan had Peter R. de Vries ‘m ook gekregen, en Boer Zoekt Vrouw, en Domino Day. Wordt bepaald door een vakjury. En 1 publieksprijs, zodat rommel als VI, Jan Smit, De Lama’s, enz. ook kunnen/konden winnen door hun fans.

 54. Sven L.

  Penoza.. absolute winnaar voor mij.

 55. alexander gerritsen

  flikken Maastricht winner voor mij geweldigen serie flikken Maastricht.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.