Flikken, Penoza en SynDroom strijden om Ring

Foto: RTL

De TROS-dramaserie Flikken Maastricht met Angela Schijf en Victor Reinier, de KRO-dramaserie Penoza met Monic Hendrickx en de RTL 4-serie SynDroom met Johnny de Mol maken kans op de Gouden Televizier-Ring 2014. Dat heeft de organisatie vanavond bekendgemaakt. Het is de tweede keer dat Flikken Maastricht kans maakt op de prestigieuze publieksprijs; vorig jaar verloor de serie van Wie is de Mol. Penoza en SynDroom hebben voor het eerst een plek in de top-3 weten te bemachtigen.

Johnny de Mol maakt dubbel kans op een prijs, want hij is opnieuw genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster voor beste mannelijke presentator. Met die prijs ging de RTL 4-presentator vorig jaar naar huis.

De Mol strijdt in die categorie met tv-collega’s Art Rooijakkers (AVRO) en Humberto Tan (RTL 4). Tan is op dit moment de meest besproken tv-presentator, vanwege zijn succesvolle talkshow RTL Late Night.

Bij de vrouwen maken Chantal Janzen (RTL 4), Floortje Dessing (BNN) en Linda de Mol (RTL 4) kans op een Zilveren Televizier-Ster. Vorig jaar ging De Mol ook met de prijs naar huis. Wendy van Dijk is voor het eerst in vier jaar niet genomineerd.

Om de Televizier Aanstormend Talent Award strijden Luuk Ikink (RTL 4), Richard Groenendijk (RTL 4) en Ruud Feltkamp (RTL 4).

In de categorie Gouden Stuiver zijn Checkpoint (EO), Freek in het wild (VPRO) en Wie is de Mol junior (AVRO) genomineerd.

De winnaars van alle publieksprijzen worden bekendgemaakt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala dat de AvroTros op donderdag 16 oktober om 20.30 uur op NPO 1 uitzendt.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen