Films en series op nieuwe tv-zender SBS 9

SBS komt met een vierde, volwaardige tv-zender. Op SBS 9 zullen vooral films en series te zien zijn. “Ook series die niet eerder op Nederlandse tv zijn vertoond“, zegt tv-baas Remko van Westerloo van SBS in de media. Het station, dat begin januari wordt gelanceerd, krijgt een vrouwelijk profiel. “De nieuwe zender komt bij iedereen prominent op de afstandsbediening, in ieder geval tussen plek 1 en 20, maar we zetten uiteraard in op plek 9. Vlak na RTL 8, dan is er ook weer balans op dat front.

Series die de kijker kan verwachten zijn bijvoorbeeld Gossip Girl of The Vampire Diaries, die te weinig kijkers trekken voor de drie grote zenders van SBS.

Voor de nieuwe zender, die volgens SBS weinig extra kost, zijn dat soort titels wel interessant. “Met een half procent marktaandeel ben je al een interessante aanvullende zender”, meent Van Westerloo.

Verder is het nog te vroeg om uit te weiden over de invulling, stelt hij. “We zijn nog druk bezig de zender vorm te geven. Maar we zijn klaar voor een nieuwe volwaardige zender in het tv-landschap.

Het wordt in elk geval géén gokzender, zoals is gesuggereerd. “Tussen 17.00 uur en 00:00 uur kan ik die optie nagenoeg uitsluiten, want het wordt een volwaardige zender. Wat daar buiten gebeurt zal de toekomst uitwijzen, maar daar zijn nog geen concrete plannen voor.

SBS heeft op dit moment de tv-zenders Net5, SBS 6 en Veronica. Concurrent RTL heeft al wel vier tv-zenders: RTL 4, RTL 5, RTL 7 en RTL 8.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen