Ewout werkt aan tv-programma over zelfmoord

Ewout Genemans werkt opnieuw aan een controversieel tv-programma. Hij hoopt een serie over zelfmoord op de buis te krijgen. Dat vertelt de tv-maker vandaag in het AD. Het is geen makkelijk project, stelt Genemans. “Al een jaar ben ik bezig een tv-programma te maken over zelfmoord, een thema dat onder veel jongeren leeft en waar op televisie bijna nooit aandacht aan wordt geschonken. Alleen BNN heeft een zeer geslaagde thema-avond gemaakt“, legt de presentator uit.

Een programma over zelfmoord maak je niet zomaar, weet hij. “Wij zouden dit alleen in samenwerking met een organisatie als 113-online maken. Volledig volgens hun richtlijnen, omdat je met zulke zware thema’s zeer zorgvuldig om moet gaan.”

Maar ik krijg het vooralsnog niet voor elkaar dat via een omroep of zender op televisie te krijgen. Dat ik daar al zo lang mee bezig ben, geeft aan dat ik nooit ga voor het snelle scoren.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen