Paul de Leeuw gespannen voor première Roodkapje

Paul de Leeuw is behoorlijk nerveus voor de première van, wat hij noemt, zijn ‘eerste eigen programma’ op RTL 4: de spelshow Roodkapje. Dat vertelt de tv-ster in het AD. Roodkapje begint vanavond om tien uur, direct na het veel bekeken Holland’s Got Talent. Daarmee keert De Leeuw naar eigen zeggen niet terug op het hoofdtoneel. “Laat mij nog even op het bijpodium. Het uitzendtijdstip van 22.00 uur is wat alternatiever. Ik hoop op tussen de 600.000 en 800.000 kijkers“, zegt hij.

De Leeuw wil iets minder de ogen op hem gericht hebben. “De echte grote spelers zijn toch talentenjachten en familieshowprogramma’s. Daar hoort Roodkapje niet bij.”

Hij mist de strijd om de zaterdagavond niet. “Nee hoor. Die winst gaat nu meestal naar Linda de Mol. Ze is een heel goede, bedachtzame vakvrouw. Als talkshowhost in haar programma Linda’s Zomerweek heeft ze zich enorm verbeterd.

De Leeuw erkent in De Mol zijn meerdere. “Ik ben meer iemand die zijn talent versnippert, een man van momenten. Vergelijk onze carrières momenteel met de stoeltjes in een vliegtuig: zij zit business class, ik in de economy.”

Veel kijkers weten nog niet wat Roodkapje precies is. “Het leuke is: niemand weet precies wat er vanavond op televisie gaat gebeuren. Dat gevoel herken ik van vroeger, van De Schreeuw van de Leeuw bijvoorbeeld.

Die onvoorspelbaarheid past nog steeds bij me. Van het publieke sentiment ‘De Leeuw heeft z’n beste tijd gehad’ wil ik af. Ik heb weer ontzettend zin om de boel op te stoken.”

Het door De Leeuw zelf geproduceerde Roodkapje is volgens RTL 4 de eerste speltalkshow bij de tv-zender ooit. Wekelijks ontvangt De Leeuw twee prominente gasten, waarmee hij praat én een spel speelt.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen