NPO 3 wil minder zware programma’s

Foto: EenVandaag

NPO 3 wil minder zware programma’s gaan uitzenden. Dat vertelt de nieuwe zenderbaas Suzanne Kunzeler vandaag in het AD. Het moet allemaal wat luchtiger, vindt ze. “We hebben nu veel zware programma’s: Je zal het maar zijn, Je zal het maar hebben, Uit de kast. Stuk voor stuk mooie program-ma’s, maar we hoeven niet altijd van het probleem uit te gaan. We waren daar iets te ver in doorgeschoten“, vertelt de baas van de publieke zender. “We gaan er meer levenslust inpompen.” 

Dus komt NPO 3 nu ook met een datingshow. “Love at First Kiss, waarin mensen die elkaar niet kennen zoenen met elkaar. We volgen een meisjesband, Adam. Freek Vonk maakt Freek in Australië, Floortje Dessing komt met adventureprogramma Zeven Zeeën.”

Het station wil zich profileren als dé zender voor jonge mensen. “Jongeren kijken vooral televisie om te ontspannen, om te worden geamuseerd. Waarom zouden we daar niet meer bij aansluiten?

Dat De Wereld Draait Door er niet meer is, is nog steeds een klap voor NPO 3. De opvolger, de soap StartUp, flopte eerder dit jaar genadeloos. “Nu is het de schouders eronder en verder. Lastig is dat wel“, zegt ze.

Doordat mensen 3 onder de knop hadden zitten voor DWDD, zagen ze ook promo’s voor wat er verder nog bij ons te beleven viel. Hoe komen de kijkers nu toch bij ons?

Nu komt de zender op het vroegere DWDD-tijdstip met de MTV-show Catfish. “Het is niet het programma waar we het meest trots op zijn, maar niet iedereen heeft dat gezien natuurlijk. We zenden nu ook Dyamo uit, een serie over een bijzondere goochelaar. Is ook al door Discovery uitgezonden, maar bij ons haalt hij geregeld meer dan een half miljoen kijkers.”

Eerlijk is eerlijk, buitenlandse aankoop is een goedkoop alternatief, een paar duizend euro per aflevering. Voor dat bedrag kunnen we niet iets zelf maken. Het zorgt ervoor dat we ons geld in mooie, eigen producties kunnen stoppen voor iets later op de avond.”

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen