NPO 3 denkt na over toekomst TV Lab

Foto: NPO

NPO 3 denkt na over de toekomst van TV Lab, de weinig bekeken jaarlijkse themaweek waarin nieuwe programma’s worden uitgetest. Dat vertelt zenderbaas Suzanne Kunzeler vandaag in het AD. Kunzeler heeft TV Lab dit jaar teruggebracht van vijf tot drie dagen. Ze noemt het ‘jammer’ dat er weinig mensen naar de themaweek kijken. “We bereiken wel veel mensen op sociale media. Daar wordt TV Lab altijd enorm gewaardeerd. We denken nog wel na over hoe verder met TV Lab.

Over haar besluit om TV Lab nog maar drie dagen te laten duren, zegt ze: “Nee, dat vind ik geen signaal. Er waren veel voorstellen, we hadden een week kunnen vullen, maar we hebben de lat hoog gelegd.

Veel programma’s zijn er nooit voortgekomen uit TV Lab. “Ik had ook gehoopt dat er meer series uit TV Lab voortkwamen. Maar dat is niet het doel“, zegt Kunzeler. “We willen makers de ruimte geven voor nieuwe en creatieve ideeën.

Dat het wel een erg duur project is voor uitprobeersels, spreekt ze tegen. “Het is niet duurder dan een gemiddeld uitzendweek. Volgens mij is het zelfs goedkoper!

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen