Nieuwe Caroline Tensen-show op vrijdagavond

Foto: Roy Beusker

De nieuwe laaggeletterdheidserie van Caroline Tensen krijgt een plekje op de vrijdagavond van NPO 1. De eerste aflevering is op 10 oktober om half tien ’s avonds. Dat heeft de NCRV laten weten. In het zesdelige Zeg Eens B volgt ze landgenoten die laaggeletterd zijn. “Stel dat je schoolgaande kinderen hebt, maar hun rapporten zelf kan niet lezen en ze niet kan helpen met hun huiswerk? Dat je partner altijd alle formulieren in moet vullen, omdat je nauwelijks kan schrijven?

Tensen vindt het een belangrijk programma. “Je kunt je nauwelijks voorstellen hoe fijn het is om gewoon te kunnen lezen en schrijven. Wat een enorme impact dit heeft op je leven als je dit niet kan.”

In Zeg eens B ga ik deze mensen volgen tijdens het leerproces waarmee ze hopelijk hun leven weer in eigen hand krijgen. Om met elkaar toe te werken naar een bijzonder doel: van het voorlezen van een zelfgeschreven liefdesbrief tot het solliciteren naar die zo gewilde baan.”

Ik vind het indrukwekkend om dit van zo dichtbij te mogen volgen.

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen