Wilfred hoopt dat Voetbal International niet stopt

Wilfred Genee hoopt dat de ruzie tussen Johan Derksen en René van der Gijp niet het einde betekent van zijn talkshow Voetbal International. Dat heeft de presentator laten weten op Radio 538. Het trio gaat binnenkort weer met elkaar om tafel. “Over twee weken gaan we zitten met z’n allen en dan moeten we kijken: hoe gaan we het aanpakken, hoe willen we verder en wíllen we verder? Mijn gevoel is dat het absoluut zo is, hoor, want het zou zonde zijn om het zo maar te laten klappen.

Door het geruzie beleefde VI Oranje zondag een roemloze aftocht. “Je moet de kijker hier niet te veel mee lastig vallen“, zegt Genee achteraf. “Als je op elkaars lip zit, leidt het normaal gesproken tot irritaties tussen Johan en mij, maar dit jaar is er een andere variant.”

Het zou zonde zijn als VI ten onder gaat, vindt hij. “Ik heb het samen met Johan groot gemaakt. Ik zei tegen hem: ‘Laten we in godsnaam opgepassen dat wat wij zelf van de grond hebben getrokken, niet zelf omver trekken.’”

Toch kunnen zijn collega’s zich niet beheersen. “Als er irritaties zijn en ze zijn groot, dan is het klaarblijkelijk lastig om er goed mee om te gaan. Het is goed dat er weer een rustperiode komt en dat die mannen zich even kunnen terugtrekken. Ik heb begrepen dat ze samen gaan vissen.”

Als je een Televizier-Ring wint, je hebt geweldige kijkcijfers en iedereen is razend enthousiast, dan krijg je ook een periode waarin mensen kritischer gaan worden. Mensen hebben hun moment afgewacht en dat vind ik helemaal terecht, hoor, want wij nemen iedereen de maat, dus mogen ze ons ook de maat nemen.”

We hebben wat tegenwind, maar hopen dat we het gevoel kunnen omdraaien.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen