‘NOS begreep het, RTL Nieuws niet’

Foto: RTLDe NOS voelde haarfijn aan dat stilte het best paste bij het verslag van de dag van nationale rouw. Dat schrijft tv-recensent Angela de Jong vandaag in het AD. De Jong ergerde zich aan het veel minder bekeken verslag van RTL Nieuws. “RTL 4 koos er voor om Roelof Hemmen tijdens het uitladen van de lichamen en de tocht naar Hilversum een gesprek te laten voeren met een rouwdeskundige“, schrijft ze. “Ondanks dat zij zinnige dingen zei, leidde het mij hinderlijk af.

De NOS deed het beter, vindt ze. “NOS-commentator Jeroen Overbeek voelde gelukkig haarfijn aan dat bij al die onwerkelijke beelden elk commentaar overbodig was en hij vooral zoveel mogelijk moest zwijgen. Juist de stilte benadrukte de beladenheid van het moment én van de dag.”

Ondertussen werden bij de NOS wel korte gesprekjes met toeschouwers getoond. “Die waren kort en zakelijk. De antwoorden waren herkenbaar voor iedereen die thuis voor de buis zat.”

Het verslag van de NOS wist ruim 2 miljoen kijkers te boeien. RTL had er slechts 293.000.

De column ‘De NOS begreep: bij die beelden past enkel zwijgen’ is vandaag te lezen in het AD.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen