‘Niemand zag iets in Angela Schijf’

Harry Klooster heeft in zijn tijd als casting director moeten vechten om Angela Schijf in een serie te krijgen. Dat vertelt hij in een interview met Weekend. Schijf, die tegenwoordig in kijkcijferhit Flikken Maastricht speelt, was volgens Klooster niet in trek. “Ik werkte al met Angela vóór Oppassen. Dat ging heel goed. Dus stelde ik haar op een dag voor bij Goudkust, de andere soap waar we de casting voor deden. Ze wilden haar niet omdat ze haar stem een beetje irritant vonden“, zegt hij.

Klooster bleef echter geloven in Schijf. “Ik geloof in haar, dus ik ging door met zoeken naar een geschikte rol. Bij Goede Tijden Slechte Tijden lukte het me wel.

Een andere bekende acteur waarvoor Klooster veel moeite heeft gedaan is Ferri Somogyi. “Voor hem heb ik ook gevochten. e schrijvers zagen zijn screentest en vonden het helemaal niks. Hij had toen van dat vette gelhaar.

Ik heb hem daarna nog een keer een test laten doen zonder gel, en zij herkenden hem helemaal niet. Toen geloofden ze mij. Dat hij nu al jaren zo succesvol is vind ik leuk.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen