Fans Richard Groenendijk vinden Wie Ben Ik? niets

Sommige fans van Richard Groenendijk vinden het helemaal niets dat de cabaretier meedoet aan de RTL 4-show Wie Ben Ik. Dat zegt de cabaretier in een interview met VARAgids. Groenendijk trekt zich niet al te veel aan van dat soort kritieken. “Ik weet ook wel dat als ik ergens in een quiz op een knop druk omdat ik het antwoord op een vraag weet, ik niet in mijn talent zit te roeren. Maar ik vind het leuk om te doen, het is vaak met leuke mensen, en het is financieel aantrekkelijk.

Het is ook een podium om je werk als cabaretier te promoten, geeft Groenendijk aan. “Ik hoef me niet te verantwoorden, maar soms zeggen mensen: ‘Ik snap écht niet dat je in dat Wie Ben Ik? zit.’ Dan zeg ik: ‘Vond je mijn cd mooi?’ ‘Jááá, hartstikke mooi!’ ‘Nou, daarom zit ik ook in Wie Ben Ik?’

Let wel: als ik het niet leuk zou vinden, zou ik het nooit doen. Maar ik zou liegen als ik zei dat ik mijn creatieve ei volledig kwijt kan in het feit dat ik moet raden dat ik een broodje frikandel ben.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen