Familie niet blij met EO-werk Tijs van den Brink

Foto: NOSDe familie van Tijs van den Brink is er niet blij mee dat hij bij de EO zo veel aandacht schenkt aan topsport. Dat zegt de presentator vandaag in het AD. Zijn broer Gijsbert, hoogleraar theologie, verwijt zijn broer dat hij ‘de topsport binnenbrengt bij de EO’. “Daarover verschillen we van mening. Ook mijn ouders zijn kritisch over topsport. Het element van de zondag speelt daarin een rol, maar ook de afgoderij. Veel gelovigen vinden dat je mensen niet moet aanbidden.

Zijn familie maakt zich zorgen. “Mijn vader is altijd bang dat ik sportverslaafd raak. Dat zit ook wel een beetje in me. Van zo’n WK Voetbal mag ik van mezelf volop genieten – en nog onder werktijd ook. Maar ik zie heus wel dat het allemaal mensjes zijn.

Die angst voor de aanbidding komt uit de reformatorische zuil, waarin dat wordt gezien als een wereld die je op afstand dient te houden. Maar ik wil als christen in de wereld staan en ook genieten van de mooie dingen.

Van den Brink besteedt niet alleen aandacht in sport in Knevel & Van den Brink, ook had hij een WK-talkshow op Radio 1.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen